Connect with us

Comunitat

MÉS i Unides Podem volen que es redueixi en un 10% la superfície edificada dels establiments turístics

MÉS i Unides Podem volen que es redueixi en un 10% el percentatge màxim d'increment de la superfície edificada i d'ocupació dels establiments turístics

Es desmarquen del PSIB- PSOE i  han presentat una moció conjunta perquè es debati en el proper ple

Més per Mallorca i Unides Podemos en el Consell de Mallorca es desmarquen del PSIB- PSOE i demanen rebaixar del 15% al 10% l’edificabilitat que els hotelers podran incrementar a canvi de reduir un 5% les seves places. Diuen que la proposta del Govern és incompatible amb la sostenibilitat.

Els dos partits, que formen part del pacte de govern insular, han presentat una moció conjunta perquè es debati en el pròxim ple. Consideren que quan el Govern va fixar el 15% com a topall màxim d’increment d’edificabilitat es va fer de manera unilateral i sense tenir en compte l’opinió del Consell de Mallorca que, en aquell moment, no tenia les competències d’Ordenació Turística. Ara ja sí, i tots dos grups entenen que s’ha de reduir el percentatge. Guillem Balboa, portaveu de Més en el Consell, creu que si el PSIB -PSOE és coherent, donarà suport a aquesta proposta.

Per a Balboa, “la reducció de places que va implícita garanteix el decreixement necessari per a poder ser un destí sostenible”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència