Connect with us

Actualitat

Asproscom i Estel de Llevant s’adjudiquen les tasques de millora de 110 espais litorals de Mallorca

Asproscom i Estel de Llevant s'adjudiquen les tasques de millora de 110 espais litorals de Mallorca

El projecte és finançat a través del fons de l’Impost de Turisme Sostenible i l’objectiu consisteix en feines de neteja, manteniment i millora d’espais de rellevància natural

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, han presentat, aquest divendres a la platja des Trenc, el projecte «Millora de la qualitat dels espais litorals de rellevància ambiental de les Illes Balears».

Aquest projecte ha estat finançada a través del fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) i permet actuar a 110 espais litorals de Mallorca. Així, setze persones en risc d’exclusió social treballen durant 24 mesos en la millora de la qualitat ambiental de les platges, cales, hàbitats litorals naturals i de les espècies que els ocupen mitjançant feines de neteja, manteniment i millora de llocs situats en espais de rellevància natural, com ara la Xarxa Natura 2000 o els espais naturals protegits.

Mir ha explicat que les tasques que es duen a terme «permeten no només tenir uns espais naturals cuidats, sinó explicar a la gent la necessitat de conservar-los i deixar-hi la menor empremta possible». El conseller ha destacat aquesta tasca d’informació ambiental que també fan els equips, «clau per poder fer front, societat i administracions, a les conseqüències de l’emergència ecològica».

En total, a les Illes Balears, aquest projecte suma quatre lots amb una partida d’un milió i mig d’euros. Pel que fa a Mallorca, els dos lots han estat adjudicats a Asproscom i Estel de Llevant, amb un pressupost de 597.613 €.

La consellera Santiago ha destacat la importància d’aquests projectes transversals que “a més d’un impacte positiu en el medi ambient suposen una oportunitat de feina per a persones amb discapacitat intel·lectual i diagnòstic de salut mental de dues entitats com Aproscom i Estel de Llevant, amb una feina que és idònia per aquest perfil de persones, ja que la feina que fan de millora dels espais naturals es veu de forma immediata i repercuteix en la seva autoestima”.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com