Connect with us

Actualitat

Presentat el primer catàleg d’economia local social i solidària dels municipis del Pla de Mallorca

Presentat el primer catàleg d’economia local social i solidària dels municipis del Pla de Mallorca

Inclou fins a 44 empreses i iniciatives amb informació detallada sobre els productes i serveis que ofereixen

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el president de Mercat Social, Jordi López, han presentat aquest dijous el primer catàleg web i directori d’iniciatives, empreses i entitats que formen part de l’economia local, social i solidària al Pla de Mallorca.

Aquesta feina s’ha desenvolupat gràcies al projecte ESS Local que es va engegar l’any 2021 dins del Pacte per al foment de l’economia social i solidària i el desenvolupament local a Mallorca, signat per tots els grups polítics del Ple del Consell de Mallorca.

Així, el projecte ha estat impulsat i coordinat per l’associació Mercat Social amb el suport del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, i la col·laboració de la Mancomunitat Pla de Mallorca i l’associació Pla de Mallorca XXI.

El conseller Alzamora ha valorat que “aquest directori i catàleg web suposa la divulgació de l’economia social i solidària, d’una economia més humana i més sostenible. Potenciam també el valor afegit social, ambiental i ètic de l’economia social, i contribuïm a la diversificació econòmica”, ha declarat.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el president de Mercat Social, Jordi López, i Joan Font.

Per la seva banda, Jordi López ha explicat que aquests recursos tenen com a objectiu principal: “afavorir el coneixement i reconeixement públic de l’economia local que es desenvolupa en els municipis del Pla de Mallorca d’acord amb els principis de l’economia social i solidària. És una economia que té valors, i que genera ocupació i genera riquesa”.

A més, ha dit, “la segona finalitat és aconseguir el coneixement mutu entre les iniciatives existents en el Pla de Mallorca que tenen afinitats estratègiques, ja que treballen amb els principis de l’economia social i del desenvolupament local”.

López ha exposat com s’ha fet la recol·lecció de dades a partir d’una unificació de diferents fonts disperses que ja existien i del treball de camp de l’associació Pla XXI, amb una feina d’actualització.

Catàleg i Directori

Es presenta, per una banda, el Catàleg web, que compta amb 44 empreses i iniciatives que han emplenat el formulari donant una informació detallada dels productes i serveis que ofereixen. D’altra banda, es presentarà el directori en format imprès, també disponible per a descàrrega en PDF, que recull 31 iniciatives d’economia social i solidària i 72 de desenvolupament local amb informació bàsica del sector al qual pertanyen i les dades de contacte, a més d’una classificació per municipi.

Les dues versions estaran disponibles a la web de Mercat Social (www.mercatsocial.org), juntament amb altres iniciatives de les Illes Balears.

Són tendència