Connect with us

Manacor

El tren Palma-Manacor tindrà freqüències cada 40 minuts

Presentat el Pla d’Actuacions 2017-2019 de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM)

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha presentat el Pla d’Actuacions 2017-2019 de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

Marc Pons va destacar que aquest pla engloba una sèrie de projectes encaminats a un únic objectiu: la millora del transport públic en tren, amb inversions en infraestructures, nous serveis i una gestió de l’empresa que permeti una estabilitat de recursos materials i humans que possibilitin afrontar amb totes les garanties els reptes del present i del futur.

L’acord amb els treballadors, que permetrà la incorporació progressiva de 25 maquinistes més a la plantilla i que es va assolir la passada setmana, era necessari per iniciar la nova etapa d’SFM.

 A partir del mes de juny s’aplicarà una reducció al preu del bitllet senzill d’un 10%

Acompanyat pel director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, i pel gerent d’SFM, Mateu Capellà, el conseller ha explicat quines seran a partir d’ara les principals línies de feina d’SFM, que es concreten en un pla d’actuació per tres anys, 2017-2019, amb accions per a la millora tant d’infraestructures com de serveis:

Inici de l’electrificació

Les obres d’electrificació començaran el proper mes de juny, en el tram enllaç-Manacor, amb un pressupost de 30,3 milions d’euros.
El contracte se signarà aquest mateix mes d’abril, però s’han de preveure dos mesos de preparació de les obres per part de l’adjudicatària.
La previsió és que, poc després, el mes de juliol, comencin les del tram fins a sa Pobla, actualment en fase de licitació per 17,7 milions d’euros.
En total, la inversió prevista és de 48 milions d’euros. Es preveu que les obres acabin quasi al mateix temps, en el termini d’un any.

L’electrificació permetrà millorar freqüències
El conseller ha destacat que l’electrificació serà la millora més palpable per als ciutadans. Ja no hi haurà aturades a l’estació d’enllaç i el temps de viatge —que ara és de 60 minuts a Manacor— se situarà al voltant dels 50 minuts; fet que permetrà disposar de més freqüències. El conseller ha apuntat que, per al trajecte més llarg –el de Manacor- la previsió és tenir freqüències cada 40 minuts, de manera que el temps d’espera disminuirà en 20 minuts.
Completaran les millores en infraestructures un Pla de Renovació d’Estacions i el Pla d’Eliminació de Passos a Nivell. El Pla de Renovació d’Estacions inclou l’habilitació d’aparcaments per a vehicles i bicicletes, i també la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, amb l’objectiu d’afavorir la intermodalitat en el transport.

Recuperació de freqüències

Les freqüències que es varen reduir el mes de març s’aniran guanyant progressivament i el mes de setembre estaran totalment recuperades.
Aquest procés s’ha de fer progressivament perquè hi ha d’haver marge per a la formació dels nous maquinistes.

Revisió del sistema tarifari

Quant als serveis, a més de la millora en temps i freqüències que suposarà l’electrificació, es durà a terme una revisió del sistema tarifari, amb millores que s’aniran aplicant progressivament.
A partir del mes de juny s’aplicarà una reducció al preu del bitllet senzill d’un 10%.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència