Connect with us

Opinió

Illes Balears, identitat, arrels i futur

Illes Balears, identitat, arrels i futur

El Pi reclama un model constitucional més respectuós amb les nacionalitats, un sistema de finançament just per aquesta terra i l’augment de l’autogovern per a Balears

En una data tan assenyalada com la d’avui, el dia les Illes Balears, a EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS celebram amb orgull que som projecte compartit, identitat, arrels i futur.

 Així mateix, continuam reivindicant i reclamant un model constitucional més respectuós amb les nacionalitats, després de més de quaranta anys de la seva aprovació consideram que és el moment de renovar i modernitzar la Constitució.

 També insistim i insistirem que el nou model de finançament que s’està elaborant sigui just per aquesta terra, i tengui en compte variables compensatòries, com la insularitat, la sobrepoblació, la població flotant i el principi d’ordinalitat. El Pi defensa el concert econòmic, que tots els imposts siguin recaptats pel Govern Balear i després transferir una part a l’estat per les despeses comunes.

 Amb tot, a El Pi continuarem fent feina des de la centralitat política i defensant les màximes quotes d’autogovern per a les Illes Balears i la nostra identitat com a poble. Continuarem incidint en què el Govern desenvolupi d’una vegada per totes l’Estatut d’Autonomia, i que reclami al Govern de l’Estat la transferència de les competències de costes, ports, seguretat, justícia.

EL PI- PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència