Connect with us

Comunitat

Balears retira les limitacions en àmbits com l’oci nocturn i la restauració

El Govern preveu que els interiors dels bars i restaurants puguin tenir obert fins a les 23.30 hores

Només es mantenen mesures d’autoprotecció com la neteja de mans, l’ús de mascareta en interiors i la ventilació dels espais tancats

El Consell de Govern ha aprovat avui eliminar la majoria de restriccions per contenir la transmissió de SARS-CoV-2, atesa la millora de la situació epidemiològica i assistencial durant les darreres setmanes. A partir de la publicació del nou marc de mesures, demà, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, a la restauració i l’oci nocturn s’eliminen les limitacions i només es manté l’ús de la mascareta i la prohibició de fumar a les terrasses. Aquestes mesures no tenen data de caducitat.

Per tant, a partir de demà dimarts ja no seran efectives les restriccions fins ara vigents en esdeveniments culturals, esportius i altres actes multitudinaris. També deixaran de ser efectives les limitacions en la celebració de festes populars, en les celebracions religioses, les cercaviles, les ballades i similars, o les que també s’aplicaven a àmbits més concrets, com les referents a acadèmies de ball, activitats socials a l’aire lliure amb consum d’alcohol, les activitats infantils i de lleure, les que afectaven els centres recreatius de gent gran, el comerç, les agrupacions corals o les bandes de música.

En el cas de l’oci nocturn i de la restauració, cauen les limitacions tret de l’ús de la mascareta i la prohibició de fumar a les terrasses.

També es manté la prohibició de fumar a la via pública o als espais a l’aire lliure d’ús públic quan no es pugui assegurar el manteniment d’una distància mínima de dos metres amb altres persones. Tampoc no es pot fumar quan s’estigui en moviment.

Només es mantenen mesures d’autoprotecció com la neteja de mans, l’ús de mascareta en interiors i la ventilació dels espais tancats.

Són tendència