Connect with us

Comunitat

Govern i hotelers traslladen un missatge de pau al voltant de la nova Llei del Turisme

Govern i hotelers traslladen un missatge de pau al voltant de la nova Llei del Turisme

La Conselleria de Turisme, l’Agrupació de Cadenes Hoteleres) i la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca han emès un comunicat conjunt

“En aquests moments cal estar units”. Aquest ha estat el missatge que ha traslladat públic aquest dijous el conseller Iago Negueruela, que durant els darrers dies ha treballat amb intensitat per recuperar suports importants entre el sector, especialment el de la Federació Hotelera (FEHM), que a través de la seva presidenta Maria Frontera havia manifestat el seu desacord amb el nou text.

La Conselleria de Turisme, l’Agrupació de Cadenes Hoteleres) i la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca han emès un comunicat conjunt:

Davant les manifestacions i informacions dels últims dies en relació a l’acord aconseguit entre el Govern balear -a través de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball- i les patronals hoteleres ACH (Agrupació de Cadenes Hoteleres) i FEHM (Federació Empresarial Hotelera de Mallorca) desitgem manifestar que l’acord reeixit setmanes enrere entre totes les parts és ferma.

Un acord que engloba assumptes i aspectes tan importants per al conjunt de les empreses que el componen, com la circularitat, la cohesió social o la simplificació administrativa, aspectes en els quals les empreses hoteleres ja treballen i en els quals hi ha una aposta decidida del sector per continuar avançant.

L’acord persegueix la qualitat, equilibri i diferenciació dels destins competidors competidors i podrà materialitzar-se si hi ha una vinculació i aplicació integral i no sols del sector hoteler. Aconseguir ser el primer destí circular del món no és viable només des del sector hoteler. És imprescindible involucrar a la cadena de valor turístic i molt especialment les administracions públiques, també han de tenir un rol actiu.

D’aquí ve que l’acord aconseguit entre el Govern i les patronals inclogui el compromís de desenvolupar un Pla Estratègic de Destí Circular, en principi participatiu i plural, ateses les singularitats de cada illa i definint les polítiques i els objectius per a aconseguir la transició a l’economia circular, per al que s’establirà un any d’execució.

De la mateixa manera, es va aconseguir un acord perquè des de Turisme es proporcionés formació, guies d’aplicació i fins i tot models per a posar a la disposició de les empreses que precisin un acompanyament per a la implementació dels plans de circularitat, per a això cal determinar un calendari de treball conjunt.

Aclarits els punts anteriors, la Fehm, ACH i el Govern es comprometen a continuar treballant conjuntament per a aconseguir que les modificacions que es puguin introduir contribueixin a millorar la normativa. Així mateix, tenen la responsabilitat i la voluntat de continuar treballant conjuntament per a aconseguir que les modificacions introduïdes en la llei del turisme responguin als objectius perseguits i permetin l’evolució i transformació de la cadena de valor turístic i del destí en global, orientant-nos cap a un turisme regeneratiu i a mantenir el lideratge turístic del nostre arxipèlag.

Finalment, les parts que subscriuen aquesta nota demanen que es convalidi el decret llei en el seu tràmit parlamentari, i reclamen altura de mires als partits polítics per a no desvirtuar els acords aconseguits entre organitzacions empresarials, sindicals i Govern.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com