Connect with us

Actualitat

La fiscalia demana dos anys de presó i 12 d’inhabilitació per a l’exbatle de Felanitx, Biel Tauler

La fiscalia demana dos anys de presó i 12 d'inhabilitació per a l'exbatle de Felanitx, Biel Tauler

Per la suposada contractació irregular de la concessió de platges del municipi entres els anys 2013-2014

L’exbatle de Felanitx, Biel Tauler, i un exregidor, Juan Ramón Vidal, haurien manipulat els contractes públics de gestió i explotació de les platges del municipi de Felanitx durant els anys 2013- 2014, que finalment s’adjudicaren a un empresari del poble implicat en la trama. Almenys, aquesta és la tesi que defensa la fiscalia, qui demana per a Tauler dos anys de presó i 12 d’inhabilitació per a un càrrec públic.

Els fets es remunten a l’any 2013, quan la concessió vigent estava a punt d’expirar. La investigació apunta, que els responsables polítics, coneixedors de la informació, articularen un procediment per assegurar que la nova adjudicació, a través de concurs públic, acabés en mans d’un conegut i que la resta d’empreses competidores quedassin fora del concurs.

Segons la investigació, el batle i el regidor es posaren en contacte amb un tècnic extern a l’Ajuntament perquè redactés els plecs de condicions de la futura concessionària, fet que vulnera la llei de contractes del sector públic.

La Fiscalia demana obrir judici oral contra ells i els acusa de prevaricació continuada, frau a l’administració i coacció, entre altres delictes.

Són tendència