Connect with us

Comunitat

Balears aprova la primera llei educativa amb el suport de Més per Menorca, Gent per Formentera i El Pi

Balears aprova la primera llei educativa amb el suport de Més per Menorca, Gent per Formentera i El Pi

PP, Cs i Vox han votat en contra

El Parlament balear ha aprovat aquest dimarts la primera llei educativa amb el suport dels partits que formen el pacte de Govern juntament amb Més per Menorca, Gent per Formentera i El Pi. PP, Cs i Vox hi han votat en contra. El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha assegurat que es tracta d’una llei educativa de “continuïtat” que aporta “coherència i estructura” al sistema educatiu de les Illes. Així, ha agraït a tots els grups menys a Vox la seva “voluntat de consens i negociació” malgrat no haver pogut arribar a grans acords.

La discussió sobre els aspectes lingüístics ha estat un element fonamental en aquesta negociació i, per això, la llei no inclou el castellà com a llengua vehicular. Aquest punt havia estat introduït després d’arribar a un acord amb el PP, encara que ahir el Pacte va anunciar que l’acord era un altre i que no s’introduiria. Pel que fa a l’esmena presentada perquè la llei contemplés la immersió lingüística, només Més i El Pi han votat a favor, amb l’abstenció del PSIB i el Podem.

Un dels punts importants està lligat al decret de mínims, que estableix un mínim del 50% d’hores lectives en català i l’autonomia dels centres per decidir la resta

Un dels punts importants està lligat al decret de mínims, que estableix un mínim del 50% d’hores lectives en català i l’autonomia dels centres per decidir la resta. March ha afirmat que es “consolida un model lingüístic d’èxit” recollint els fonaments del model actual per “ser capaços de crear ciutadans plurilingües”.

Són tendència