Connect with us

Actualitat

Els veïnats de Sant Llorenç tindran prioritat a l’hora d’invertir en el futur parc fotovoltaic de ‘Ses Andrevas’

Els veïnats de Sant Llorenç tindran prioritat a l'hora d'invertir en el futur parc fotovoltaic de 'Ses Andrevas'

A partir d’aquest dilluns i durant quinze dies poden decidir invertir en el futur projecte energètic, una vegada finalitzat el termini, el radi s’ampliarà als municipis de Manacor, Son Servera, Artà i Petra

El parc fotovoltaic de Ses Andrevas, projectat en el municipi de Sant Llorenç des Cardassar, ja està obert a la participació local des d’aquest dilluns dia 21 de febrer. Serà el tercer parc fotovoltaic obert a la participació local que es posarà en marxa a Balears després del de Santa Margalida i Palma.

Els veïnats del municipi Llorencí tindran prioritat durant quinze dies per adherir-se a aquesta inversió i, una vegada finalitzat el termini, el radi s’ampliarà als municipis de Manacor, Son Servera, Artà i Petra, que disposaran de quinze dies més, segons ha informat aquest dilluns el Govern.

Si amb l’obertura a municipis limítrofs no s’ha arribat al 40 % de participació social dins els 15 dies estipulats, la possibilitat d’invertir-hi s’ampliarà a la resta del territori. I quinze dies després, a la resta de l’Estat.

El projecte previst a Sant Llorenç consisteix en una planta doble de 10,158 MWp, que es connectarà a la xarxa elèctrica de mitjana tensió de la companyia elèctrica Endesa Distribució, a la finca rústica polígon 2, parcel·la 594 del terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar.

El parc solar estarà format per dues instal·lacions idèntiques de 5,079 MWp cadascuna, Ses Andrevas I i Ses Andrevas II. Aquestes instal·lacions són de titulars diferents i disposen de punts de connexió diferents i independents a les xarxes de distribució. El pla de participació social recollit en aquesta proposta es refereix al 40 % de Ses Andrevas II i, per tant, al 40 % de la seva societat vehicular. Cal apuntar que l’oferta que suposarà un 40 % de participació en la societat és de 790.932,32 euros. Gràcies a l’esperit establert en la Llei i la seva voluntat de democratitzar l’energia, el 20 % del retorn econòmic pot quedar a les Illes Balears.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència