Connect with us

Actualitat

Un home és sorprès en la carretera Felanitx-Manacor quan repostava gasoil agrícola bonificat en el cotxe

Un home és sorprès en la carretera Felanitx-Manacor quan repostava gasoil agrícola bonificat en el seu cotxe

Ho feia des d’un dipòsit instal·lat en una furgoneta

La Guàrdia Civil va sorprendre fa uns dies a un home repostant carburant a un turisme de la seva propietat, des d’un dipòsit instal·lat en una furgoneta que pertany a una empresa d’excavacions.

En inspeccionar l’interior de la furgoneta, els agents van descobrir que portava instal·lat sense autorització un dipòsit de gasoil, amb un sistema d’assortidor de carburant similar al d’una gasolinera. La furgoneta era emprada com a vehicle nodrissa per a proveir de gasoil a maquinària de l’empresa.

La patrulla fiscal de la Guàrdia Civil, dins de les seves comeses de prevenció i lluita contra el frau fiscal en hidrocarburs, va realitzar l’extracció d’una mostra del dipòsit de carburant, per a ser enviada i analitzada per l’Agència Provincial de Duanes i Impostos Especials, si bé per la coloració vermellosa del líquid extret, era evident que es tractava de gasoil agrícola bonificat tipus B.

Segons la nota difosa per la Guàrdia Civil, el conductor de la furgoneta hauria comès una infracció a la Llei d’Impostos Especials per l’ús fraudulent de gasoil bonificat. Per part de l’empresa propietària del vehicle s’ha comès una infracció a la normativa d’Indústria, per tenir instal·lat sense autorització un dipòsit de carburant amb assortidor a l’interior d’un vehicle.

Són tendència