Connect with us

Comunitat

Una delegació del Parlament Europeu es desplaçarà a Mallorca per investigar els abusos sexuals a menors

Una delegació del Parlament Europeu es desplaçarà a Mallorca per investigar els abusos sexuals a menors tutelats pel Consell de Mallorca

La presidenta del Govern, Francina Armengol, Catalina Cladera, Fina Santiago i Javier de Juan hauran de prestar declaració

Una delegació de 24 persones, entre elles 16 europarlamentaris, es desplaçarà a Mallorca entre l’11 i el 13 d’abril, per investigar l’explotació sexual de menors tutelats a Balears, segons una informació que avança aquest dimecres ‘Diario de Mallorca’.

La mateixa font avança que la presidenta del Govern, Francina Armengol; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i la consellera dAfers Socials, Fina Santiago, entre altres càrrecs del Govern i del Consell, ja han estat citats perquè prestin declaració.

El calendari d’actuacions es basarà principalment en entrevistes a autoritats polítiques, funcionaris, famílies dels menors afectats, jutges, fiscals, presentants de l’Institut Mallorquí de Serveis Socials (Imas), tècnics, assessors, entre d’altres persones o entitats que es consideri convenient .

El Parlament Europeu ha decidit enviar aquesta delegació a les Illes davant la negativa dels partits del pacte al Govern i al Consell de Mallorca, de crear una comissió de recerca que ha exigit reiteradament l’oposició tant al Parlament balear com al Consell de Mallorca. El Congrés dels Diputats també va rebutjar investigar el cas.

Són tendència