Connect with us

Actualitat

Santanyí demana la retirada d’una trentena de pasteres acumulades en espais municipals

Santanyí demana a Aina Calvo la retirada urgent de la trentena de pasteres que fa anys que s'acumulen a les dependències municipals

La batlessa, Maria Pons, qualifica la situació “d’insostenible”

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha fet arribar un escrit a la delegada del govern espanyol a Balears, Aina Calvo, reclamant una actuació immediata respecte de les pasteres que han arribat a la costa del municipi en els últims anys.

Tal com explica la batlessa a la missiva, “la situació en aquests moments és totalment insostenible; hi ha més de 30 embarcacions emmagatzemades a les dependències municipals de Santanyí, i és el Consistori qui ha d’assumir tots els riscos que això suposa, tant de contaminació com d’incendi”.

No és la primera vegada que l’Ajuntament de Santanyí denuncia aquesta situació, i per això se sol·licita una solució al més aviat possible perquè es retirin totes les pasteres i les seves restes que ara s’acumulen al dipòsit municipal. Cal recordar el fet que quan arriba una pastera, una vegada que la Guàrdia Civil ha conclòs els seus procediments, és la brigada municipal la que acaba per encarregar-se de la retirada d’aquestes embarcacions, i llavors les trasllada a un espai on no puguin ser una molèstia o perill per a la ciutadania.

L’any 2018 ja es van retirar una desena de pasteres que s’acumulaven abandonades al Caló d’en Busques de Cala Figuera per la mala imatge que donaven, i ja en aquell moment va ser el mateix Consistori qui va haver d’assumir el cost de la seva retirada i trasllat al magatzem municipal.

Són tendència