Connect with us

Comunitat

Macrooperació internacional contra el narcotràfic

Macrooperació internacional contra el narcotràfic

A Mallorca comptaven amb una complexa estructura de societats destinades al blanqueig de capitals procedent del narcotràfic

En una macrooperació antidroga coordinada per EUROPOL i EUROJUST, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han detingut a vuit persones a Mallorca i Barcelona.

Els detinguts formaven part d’una de les organitzacions de narcotraficants més importants d’Europa, dedicada a la distribució de cocaïna per tot el continent.

L’explotació d’aquesta operació policial –que ha comptat amb la col·laboració del FBI americà i de la NCA britànica- ha estat possible gràcies a la coordinació entre els set països implicats: Espanya, Bèlgica, Alemanya, Països Baixos, Itàlia, Croàcia i el Regne Unit.

Els detinguts importaven cocaïna des de Sud-amèrica, introduint-la per diversos ports europeus i organitzant el seu transport posterior mitjançant avions, embarcacions, camions i cotxes. D’aquesta manera, els detinguts assumien la cadena de subministrament completa, des de l’origen fins a la seva destinació final.

Espanya i altres països europeus han estat utilitzats a més per a blanquejar els beneficis procedents d’aquest tràfic il·lícit.

Concretament, l’organització comptava amb una complexa estructura de societats assentada a Mallorca des de la qual blanquejava els guanys.

Més de 580 membres dels cossos de seguretat, en estreta cooperació amb les autoritats judicials i fiscals, han participat en aquest operatiu internacional. Al mateix temps, de manera coordinada i simultània, s’han dut a terme diferents entrades i registres a Alemanya, Països Baixos, Itàlia, Croàcia i el Regne Unit.

En el cas del territori espanyol, s’ha procedit a la detenció de 8 persones i nombrosos registres. Es van confiscar més de 203.000 € en efectiu, 40.000 € en criptomonedes, setze rellotges de luxe, nombrosa documentació, set vehicles d’alta gamma i un iot. També han estat confiscades 86 obres d’art amb un valor estimat superior als 5 milions d’euros.

La quantitat econòmica blanquejada s’estima en uns 30 milions d’euros en inversions immobiliàries dutes a terme a Mallorca.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com