Connect with us

Capdepera

L’Arxiu de Capdepera exposa el fons fotogràfic de Gabriel Flaquer

La família del fotògraf va cedir a l’Ajuntament gabellí unes obres del fotògraf que divendres varen ser inaugurades en una exposció

El Centre Melis Cursach de Capdepera va presentar el passat divendres el fons fotogràfic Gabriel Flaquer. Una col·lecció cedida per la família Flaquer a l’ajuntament de Capdepera el passat mes de setembre.

El Fons fotogràfic constituït per 327.000 imatges permet documentar de forma visual la història del municipi des de c. 1960 fins a 2007.

L’exposició consisteix en una selecció de 70 imatges que s’han imprès a més de dues projeccions de més de 600 imatges cada una, la banda sonora que acompanya al visitant és la música que el fotògraf solia escoltar. S’ha d’assenyalar que les 70 fotografies impreses s’han realitzat amb unes acuradíssimes condicions tècniques i que el benefici de la seva venda és a favor de la Fundació Vicent Ferrer.

L’equip tècnic de l’arxiu municipal ha realitzat una tasca d’escanejar, inventariar i classificar tota la documentació fotogràfica, la qual cosa permet per una banda posar la documentació a l’abast dels investigadors i estudiosos i per altre la possibilitat d’organitzar de forma periòdica exposicions monogràfiques sobre el tema: festes locals, sant Antoni, futbol, castell, actes polítics, paisatge urbà, paisatge rústic, fauna, flora…

A l’acte hi assistiren  molts de veïnats del municipi i una amplíssima representació dels diferents sectors empresarials, on Gabriel Flaquer desenvolupà la seva tasca professional.

El Batle de Capdepera, Rafel Fernández també va voler manifestar la seva gratitud a la família i va assegurar que la preservació del patrimoni és una de les línies prioritàries de l’Ajuntament.

Gabriel Flaquer Terrassa fou un gran empresari del sector turístic, immobiliari i de serveis, que va segellar des de molt jove una aliança amb la fotografia. Home de gran formació acadèmica i molt preocupat per les causes socials.

 

 

 

 

 

 

 

Són tendència