Connect with us

Actualitat

El Pi celebra a Llucmajor el primer acte per debatre el posicionament polític i estratègic del partit

El Pi celebra a Llucmajor el primer acte per parlar i debatre sobre el posicionament polític i estratègic del partit

La formació ratifica el seu posicionament centrista i de defensa radical dels interessos dels ciutadans de Balears

El Pi ha celebrat aquest dissabte al Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor la jornada, El Pi: Projecte de futur, amb l’objectiu de reforçar les bases ideològiques de la formació. El president, Tolo Gili, ha declarat que és el moment de fer política, “aquest és el primer dels actes que organitzarem per parlar i debatre sobre el posicionament polític i estratègic de la formació”.

El president de la formació regionalista ha ressaltat “som un partit balearista que té com a prioritat la defensa dels interessos polítics, econòmic, socioculturals i territorials dels ciutadans de les Illes . Fem feina per recuperar i reforçar les eines d’autogovern per preservar la nostra identitat cultural i lingüística en un món que és cada vegada més globalitzat”, ha declarat Gili.

En aquest sentit, el president ha incidit en què pel Pi “créixer i ser decisius és fonamental perquè les Illes Balears siguin fortes i respectades com un subjecte polític emergent i amb identitat pròpia. A diferència dels partits que viuen del rèdit de la marca mediàtica, nosaltres fem del diàleg i el contacte amb la gent l’arma més poderosa. El municipalisme que defensam no té sentit sense aquesta concepció de la política de proximitat”.

També ha denunciat les polítiques recentralitzadores i d’uniformització que es pretenen imposar per part de la majoria de partits estatals. “Volen propiciar una involució respecte del pacte polític que donà origen a la Constitució vigent”, ha conclòs.

Són tendència