Connect with us

Comunitat

El Govern no permetrà la creació de noves places turístiques durant els pròxims quatre anys

Una parella ingressa a la presó per estafar 8.000 euros en hotels de Mallorca, alguns d'ells de Manacor

Aquesta moratòria afecta a les places hoteleres i les de lloguer turístic

La borsa de places turístiques a Balears queda bloquejada per als propers 4 anys i aquells establiments hotelers que vulguin fer reformes hauran de reduir un 5% el nombre de places existents. Són les dues novetats que preveu la nova Llei turística de les Balears que entra avui en vigor en forma de decret llei i que cerca bàsicament decréixer, posar un límit al nombre de places turístiques existents a les Illes. La nova normativa és una inversió de 60 milions d’euros públics.

25 dies després de la seva presentació a Madrid, el Govern ha aprovat aquest divendres la nova llei turística que manté en línies generals l’esperit de l’aprovada l’estiu del 2017 pel llavors conseller de Turisme, Biel Barceló. La normativa entra avui en vigor i es tramitarà com a decret llei, segons la presidenta Armengol, enriquir el text amb les aportacions parlamentàries.

El decret llei aprovat ha causat sorpresa entre els hotelers i satisfacció en els sindicats. Els ecologistes han evitat pronunciar-se en espera de poder consultar la lletra petita de la mesura aprovada

La primera novetat, el bloqueig de les places turístiques durant els propers quatre anys perquè, a través dels plans territorials de cada illa, es decideixi sobre el creixement o l’extinció.

Les places turístiques són el nombre de llits fixes de l’establiment, cosa que la propietat pot legalment allotjar. Hi ha una bossa que es nodreix de places d’hotels i de lloguer de vacances que cessen l’activitat i qui vulgui iniciar l’activitat al sector compra una plaça.

A les Balears la borsa de places que quedaria per créixer, és de gairebé 20.000, 18.700 en concret, de les quals unes 8.500 corresponen a Mallorca.

El decret llei aprovat ha causat sorpresa entre els hotelers i satisfacció en els sindicats. Els ecologistes han evitat pronunciar-se en espera de poder consultar la lletra petita de la mesura aprovada.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com