Connect with us

Actualitat

Localitzat al Parc Natural de Llevant un projectil de l’època de la Guerra Civil

Localitzat al Parc Natural del Llevant un projectil de l'època de la Guerra Civil

Especialistes del Grup de Desactivació d’Explosius de la Guàrdia Civil (GEDEX) es van encarregar de la seva detonació de manera controlada

La Guàrdia Civil ha destruït un projectil d’artilleria de l’època de la Guerra Civil espanyola, localitzat al Parc Natural de Llevant, al municipi d’Artà.

Els fets es remunten al passat 4 de febrer, quan uns obrers que es trobaven fent treballs al refugi de S’Arenalet d’Aubarca, van trobar enterrat un projectil d’artilleria de 105 mm. Després de comunicar la troballa i posar-ho en coneixement de la Guàrdia Civil , es van desplaçar al lloc especialistes del Grup de Desactivació d’Explosius de la Guàrdia Civil (GEDEX).

Un cop allà i després de comprovar la zona i l’estat del projectil, els artificiers van decidir traslladar-lo a una platja propera que es trobava a uns 50 metres del refugi per fer-lo detonar, mitjançant una explosió controlada com és habitual en aquests casos, prenent les mesures de seguretat necessàries.

Des de la Guàrdia Civil es recorda que tota persona que pugui trobar qualsevol tipus de projectil o artefacte explosiu, que s’abstingui de tocar, moure o manipular-ho,  ja que encara que aparentment sembli inservible pot explosionar.

Són tendència