Connect with us

Actualitat

El 28% dels contribuients de Manacor s’adheriren a la tarifa reduïda de residus

El 28% dels contribuients de Manacor s'adheriren a la tarifa reduïda de residus

El departament de Medi Ambient confia que enguany el percentatge pugui arribar a ser del 35%

L’objectiu de l’Ajuntament de Manacor és fer créixer el nombre de ciutadans que reciclen els seus residus de manera correcta i, per això, ha fet una tasca intensa de comunicació per diferents vies amb la intenció d’informar i implicar la ciutadania. “Medi Ambient no va només de posar molts contenidors al carrer, sinó també d’implicar a la ciutadania, perquè, al cap i a la fi, el fet diferencial que fa que funcioni o no és la ciutadania que recicla bé a ca seva i que omple els contenidors correctament”, ha explicat aquest divendres en roda de premsa el delegat, Sebastià Llodrà.

A partir de 2020 a Manacor es començar la bona pràctica del reciclatge tant en zona de contenidors com en zona de recollida porta a porta: inicialment amb 176 euros la tarifa genèrica i 138 la tarifa reduïda només en habitatges. Posteriorment, ses va decidir introduir el descompte en totes les tipologies de contribuents, amb l’objectiu d’ampliar i fer créixer el nombre de ciutadans que reciclen. L’any passat es va decidir una nova rebaixa en la taxa, passant a 169 euros la tarifa general i 114 euros la tarifa reduïda. De cara a enguany, es mantindran les mateixes tarifes que suposen una diferència de 55 euros entre qui s’ha compromès a reciclar i qui no.

El 2021, s’adheriren a la tarifa reduïda el 28% dels contribuents del municipi. Per tipologies, el 32% corresponen a habitatges urbans, el 14% habitatges en sòl rústic, 51% hotels i agroturismes, 21% lloguer vacacional, 22% comerç i indústria, 30% restauració i 32% supermercats.

El departament de Medi Ambient estima per a 2022 – d’acord amb les adhesions des de l’1 de gener i fins el dia d’avui, a l’espera de completar el termini que finalitza el 28 de febrer – que s’adheriran a la tarifa reduïda el 35% dels contribuents del municipi, dels que el 42% correspondrà a habitatges urbans, 16% a habitatges de fora vila, 56% a hotels i agroturismes, 31% a lloguer vacacional, 31% a comerç i indústria, 26% restauració i 37% supermercats.

Amb l’objectiu de fer créixer el percentatge de ciutadans implicats, l’Ajuntament de Manacor també ha anunciat aquest divendres que posa en marxa durant tot el mes de febrer una campanya de comunicació per donar a conèixer la tarifa reduïda.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència