Connect with us

Comunitat

El judici de l’anomenat ‘cas Peatge’ se celebrarà del 5 de setembre al 7 d’octubre

El judici de l'anomenat 'cas Peatge' se celebrarà del 5 de setembre al 7 d'octubre

S’investiga el presumpte desviament de 42 milions d’euros del Consell de Mallorca, durant l’execució del desdoblament de la carretera Palma-Manacor

L’Audiència Provincial de Balears ha fixat entre el 5 de setembre i el 7 d’octubre el judici de l’anomenat ‘cas Peatge’. Aixi ho ha fet saber a cadscuna de les parts implicades.

Un cas, que es va obrir a principis de 2009, i que investiga el presumpte desviament de 42.000.000 d’euros del Consell de Mallorca, durant l’execució del desdoblament de la carretera Palma-Manacor, durant la presidència de Maria Antònia Munar.

Entre els imputats es troben l’ex conseller insular d’Obres Públiques i Carreteres Antoni Pascual, l’ex director general de Carreteres, Gonzalo Aguiar, l’ex director d’Obra per part del Consell Francisco Orejudo, i diversos dels responsables i integrants de la UTE encarregada del projecte. S’enfronten a acusacions per malversació, suborn passiu i actiu, frau a l’administració i falsedat documental.

La Fiscalia acusa el exconseller d’haver cobrat comissions sobre part dels fons utilitzats en l’obra de la carretera. Segons els investigadors hauria rebut una quantitat no determinada però “molt superior” als 5.000 euros. A més hauria permès un sobrecost en el preu del contracte i de les obres, estimat en uns 41,9 milions d’euros.

Així mateix, entre altres qüestions s’investiga si el director d’obra es va aprofitar de la seva posició per a, de comú acord amb responsables de la UTE, haver aconseguit que es realitzessin obres en un habitatge particular en la finca de la seva parella sentimental a càrrec de la institució insular.

De la mateixa manera s’investiga si altres càrrecs també es van aprofitar per a realitzar obres en domicilis particulars facturant el cost a la UTE, i si van exigir doblers a particulars i empreses titulars d’establiments situats en la carretera per a fer obres d’asfaltat en l’entrada dels negocis.

En l’acusació s’inclouen així mateix diversos sopars i menjars servits de manera gratuïta per un dels acusats, propietari d’un restaurant, en un domicili.

Un altre aspecte objecte de recerca és la suposada emissió fraudulenta de justificants d’hores extra per a cobrar més quantitats de manera indeguda.

Són tendència