Connect with us

Comunitat

La Societat de Medicina Intensiva alerta de la saturació de les UCI i l’esgotament del personal sanitari

La Societat Balear de Medicina Intensiva alerta de la saturació de les UCI i l'esgotament i la precarietat laboral del personal sanitari

Una situació complexa que “afecta no sols els malalts de la Covid, sinó també a tots els pacients de qualsevol altra patologia”

Les UCI dels hospitals públics de Balears acumulen dos anys consecutius de saturació de pacients i el personal sanitari està esgotat. Així ho asseguren des de la Societat Balear de Medicina Intensiva. L’entitat demana solucions davant la situació de les unitats de crítics, la falta de llits i la falta de personal. Una situació complexa que diuen, afecta no sols als malalts de la Covid, sinó també a tots els pacients de qualsevol altra patologia que necessitin ingrés en una UCI.

La Societat Balear de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SBMICIUC) denúncia una complicada situació en les UCI que amb petits alts i baixos es prolonga des de l’inici de la pandèmia. Des de fa dos anys les unitats de vigilància intensiva estan pràcticament plenes diàriament, i no precisament només de malalts de la covid.

Són tendència