Connect with us

Actualitat

Manacor i Sant Llorenç s’interessen per conèixer el model de gestió de residus de Santa Eulàlia del Riu

Manacor i Sant Llorenç s'interessen per conèixer el model de gestió de residus de Santa Eulàlia del Riu

El municipi eivissenc destaca per l’ús de dades georeferenciades a l’hora d’ajustar el servei de recollida a la demanda real dels ciutadans

Distints responsables dels departaments de Medi Ambient dels Ajuntaments de Sant Llorenç des Cardassar i de Manacor han visitat aquests dies l’Ajuntament de Santa Eularia des Riu, a Eivissa, per tal de conèixer de primera mà el sistema de gestió de residus que es desenvolupa en aquest municipi, on destaca la informatització del servei i l’ús de bases de dades georeferenciades que faciliten l’eficàcia del servei.

La batlessa, Carmen Ferrer, va rebre a Sebastià Llodrà, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor, qui estava acompanyat pel tècnic Toni Pasqual. En representació del Consistori llorencí s’han desplaçat, Neus Andreu i Magdalena Blanquer.

A la trobada també hi han pres part Gemma Arroyo, tècnica de residus d’Ecoembes, i Gaspar Fuster, assessor tècnic de Medi Ambient.

La regidora de Medi Ambient de Santa Eulalia, Mónica Madrid, i un tècnic del seu departament, han estat els encarregats d’explicar als representants municipals del Llevant com està estructurat seu departament de Medi Ambient i com s’escometen les diferents tasques que es gestionen.

Un punt clau de la trobada ha estat poder conèixer de primera mà el model sobre la gestió dels residus, que destaca per l’ús de dades georeferenciades que permet en tot moment ajustar el servei a l’ús i demanda real dels ciutadans, així com les fórmules de recollida, seguiment i control dels productors singulars (empreses que produeixen un volum important de residus).

Els representants de Manacor i Sant Llorenç també han tingut l’oportunitat de visitar les instal·lacions i el treball que es realitza en la planta de tractament de residus de la planta de triatge situat a la zona de Ca na Putxa.

Són tendència