Connect with us

Actualitat

L’oposició de Felanitx acusa el govern municipal de deixar perdre una subvenció de 176.800 euros

L'oposició de Felanitx acusa el govern municipal de deixar perdre una subvenció de 176.800 euros en energies renovables

El motiu es deuria al fet que el Consistori no va aportar tota la documentació que es requeria a l’hora de justificar les actuacions subvencionades en matèria de nous punts de recàrrega i pèrgoles fotovoltaiques

PSIB-PSOE i el Bloc per Felanitx han acusat, aquest dimarts, al pacte de govern municipal de desaprofitar l’oportunitat de beneficiar-se d’una subvenció econòmica de 176.800 euros per la instal·lació de nous punts de recàrrega i pèrgoles fotovoltaiques que s’havien previst instal·lar a l’aparcament del poliesportiu Guillem Timoner.

El portaveu socialista, Xisco Duarte ha expressat que “la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha comunicat a l’Ajuntament de Felanitx que revocaven la subvenció atorgada per incompliment dels terminis”, qualificant de “frustrant la mala gestió econòmica i el desastre econòmic d’aquest mal govern. La ciutadania no mereix uns gestors que prioritzen el clientelisme per damunt de les necessitats d’una crisi com l’actual”, ha declarat.

Duarte ha incidit que “l’Ajuntament de Felanitx no ha aportat tota la documentació requerida per a la justificació de la realització de les actuacions subvencionades, deixant exhaurir el termini per aportar la documentació pendent, i la conselleria ha resolt revocar la subvenció concedida i declarar conclòs el procediment”, ha conclòs el socialista.

Per la seva banda, el Bloc per Felanitx ha recordat que el mes de març de 2021 ja va denunciar públicament “els embulls amb aquest projecte”, recordant que “el projecte inicial ubicava la marquesina massa a prop de la carretera” i que mentres aquesta formació formava part del govern municipal “el setembre de 2020, s’havia demanat una revisió que l’ubicava fora de l’àmbit de protecció de carreteres. L’actual equip de govern ha negat sempre que aquest avantprojecte existís i estàs visat”, exposen.

Diuen que el batle Monserrat, tant al ple com a xarxes socials i en premsa, va instar al portaveu del Bloc, Miquel Lluís Mestre, que demostràs l’existència del segon projecte que el govern municipal deia no tenir-ne constància.

En el seu moment, el Bloc va argumentar que havien abandonat el govern municipal el mes setembre de 2020 i que “era l’actual govern municipal qui hauria d’haver reprès i visat un projecte del qual negaven la seva existència”. El Bloc recorda que “finalment la marquesina es va acabar ubicant a l’indret proposat en segona instància, però el retard en posar en marxa el segon projecte ha contribuït al fet que no s’hagi justificat a temps”.

El Bloc diu que és conscient que “la situació actual de falta de materials i tardança en el proveïment també ha estat un motiu determinant en el retard del projecte, però, en definitiva, la mala gestió no ve d’ara ni es pot atribuir als proveïdors”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència