Connect with us

Actualitat

El Pi aposta per renovar i modernitzar la gestió dels ajuntaments

El Pi aposta per renovar i modernitzar la gestió dels ajuntaments

La formació regionalista ha celebrat aquest dissabte a Felanitx una jornada de reflexió i debat amb distints representants municipals 

El Pi – Proposta per les Illes ha celebrat aquest dissabte a la Casa de Cultura de Felanitx una jornada de reflexió i debat amb distints representants del món municipalista i de realitats molt distintes.

La convocatòria ha començat amb una taula rodona, moderada per la regidora d’Artà i parlamentària de la formació regionalista, Maria Antònia Sureda, que ha comptat amb la participació del regidor de Sant Llorenç i fins fa poc batle del municipi, Mateu Puigrós, la primera tinenta de batlia de l’Ajuntament de Marratxí, Neus Serra, el batle de Sa Pobla, Llorenç Gelabert, la regidora de l’Ajuntament d’Andratx, Katia Rouarch, el batle de Lloret, Toni Bennàssar i el batle de Sencelles, Joan Carles Verd.

Tots ells han aportat la seva visió particular sobre les seves respectives experiències en l’administració municipal. La creació d’empreses públiques amb la finalitat de dinamitzar la gestió municipal de diferents àrees de govern, la importància que els tècnics municipals s’impliquin en la presa de decisions, el finançament econòmic dels ajuntaments, el joc d’equilibris que suposa haver de governar amb pactes i la complexitat que implica poder accedir a diferents ajudes del fons europeu, han capitalitzat bona part del debat.

La proposta sobre un Nou Municipalisme, aposta per agilitzar la gestió de les administracions municipals i  apropar la presa de decisions a la ciutadania

La convocatòria ha començat amb una taula rodona, moderada per la regidora d’Artà, Maria Antònia Sureda, que ha comptat amb la participació del regidor de Sant Llorenç i fins fa poc batle del municipi, Mateu Puigrós, la primera tinenta de batlia de l’Ajuntament de Marratxí, Neus Serra, el batle de Sa Pobla, Llorenç Gelabert, la regidora de l’Ajuntament d’Andratx, Katia Rouarch, el batle de Lloret, Toni Bennàssar i el batle de Sencelles, Joan Carles Verd.

Posteriorment, el batle de Costitx i president de la Felib, Antoni Salas, ha presentat el document, “El Pi i el Nou Municipalisme”, que estableix els reptes que s’ha fixat la formació regionalista a l’hora de modernitzar i renovar les estructures municipals. La proposta, a grans trets, aposta per agilitzar la gestió de les administracions municipals i  apropar la presa de decisions a la ciutadania.

L’acte ha conclòs amb la intervenció del president del partit, Tolo Gili, que ha manifestat que “des d’El Pi entenem els ajuntaments com el baluard de primera línia per construir un país millor, més potent i més participatiu”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència