Connect with us

Societat

Als 73 anys: Mor l’exregidor de Cultura de Manacor, Joan Barceló

Als 73 anys: Mor l'exregidor de Cultura de Manacor, Joan Barceló

Durant la seva vida va anar alternant la dedicació política amb la docència

El que va ser batle de Sant Joan durant els primers anys de la democràcia, Joan Barceló Matas, ha mort aquest divendres, als 73 anys, després d’haver estat hospitalitzat dimecres passat a conseqüència d’un ictus.

La passió per la nostra llengua i la defensa de tot allò que està relacionat amb aquest patrimoni comú potser és la característica més acusada de Barceló. Va estudiar amb els “frares de la Missió”, després va ingressar al Seminari i la seva afició a les Humanitats el va dur a Roma on va estudiar Filosofia i Lletres i on va aprendre convivència democràtica. Més tard convalidà els seus estudis i va estudiar Magisteri i es va especialitzar en Filosofia -la la seva tesi va afrontar l’existencialisme d’en Miguel d’Unamuno- i es va dedicar de ple a l’ensenyament, que amb els pas del temps compaginaria amb la dedicació política en l’àmbit municipal i autonòmic.

L’any 1995, i durant el mandat de Gabriel Cañellas al capdavant del Govern, fou nomenat director de política lingüística. Anys després i durant la primera legislatura de Miquel Riera com a batle de Manacor, també va exercir com a delegat de Cultura.

Home moderat, centrista i sempre partidari d’integrar abans que imposar criteris per força a cop de decret. E.P.D.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com