Connect with us

Vist a les xarxes

Pot empitjorar la situació dels treballadors autònoms ? Sàpiga que sí

Pot empitjorar la situació dels autònoms ? Sàpiga que sí

Si finalment s’aprova la reforma que planteja el govern de l’Estat, els que ingressen menys de 600 euros hauran de pagar gairebé la meitat del que guanyen a la Seguretat Social

Els treballadors autònoms de l’Estat són els que més impostos i quotes de Seguretat Social han de pagar de tot Europa –el triple que al Regne Unit i el doble que a França. Han estat tantes les queixes i crítiques del sector que finalment el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha decidit fer el pas per a intentar reformar aquesta situació. Com a mínim, podem dir que ha iniciat el procés.

Fa uns dies es va presentar als principals agents socials i econòmics de l’estat la primera proposta del que seran els paràmetres de cotització dels autònoms, amb unes quotes que es determinaran en funció dels ingressos de cada treballador.

Segons l’esborrany, l’import de la quota pot anar des dels 183,60 euros al mes fins als 1.266,66 euros de mensualitat màxima. Teòricament, com més ingressos, més quota.

El primer que crida l’atenció és que, si s’aprova aquesta proposta, els autònoms que ingressen menys de 600 euros hauran de pagar gairebé la meitat del que guanyen a la Seguretat Social (IRPF i altres despeses, a part). En el cas dels que guanyen menys de 900 euros, veuran com la quota se’ls anirà reduint cada any fins als 183 o 244 euros. És a dir, que en el millor dels casos la Seguretat Social es quedaria un 30% dels ingressos dels autònoms amb els ingressos més precaris.

En el cas dels mileuristes, la quota es mantindria estable en 293 euros –pràcticament un terç dels ingressos– i a partir dels 1.125 de facturació ja comencen els trams de quota creixent fins al 2031.

Una altra de les queixes del sector és que els del tram més alt (4.050 euros o més) el màxim que pagaran són 1.266 euros. És a dir, que com a màxim pagaran un 30% del que ingressen (en el pitjor dels casos, perquè encara que guanyessin 10.000 euros al mes, continuarien pagant aquests 1.266 euros).

En resum: la proposta inicial preveu unes quotes que beneficien àmpliament els autònoms amb més ingressos i ofeguen més els que tenen ingressos més baixos.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència