Connect with us

Comunitat

EL TSJIB recolza que s’expropiïn pisos buits als fons voltor i bancs

La nova llei espanyola dona a les comunitats la potestat per regular els preus dels pisos en les zones anomenades tensionades, és a dir, allà on hi ha poca oferta, molta demanda i especulació. Això sí, tindran un any i mig per desenvolupar aquesta regulació i fixar-ne els criteris. Aquest projecte de llei ara ha d’anar al Congrés, i el PSOE i Unides Podem encara no tenen els vots per tirar-la endavant. Per tant, encara hi pot haver canvis.

El Govern considera que la decisió judicial suposarà un nou impuls a la Llei d’habitatge del territori

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) avala la Llei d’Habitatge del Govern que permet l’expropiació dels pisos buits en mans de fons voltor i grans tenidros, com els bancs.

En concret, el TSJIB ha desestimat el recurs de lAssociació de Promotors Immobiliaris de Balears (Proinba) contra el Decret 36/2019, de 10 de maig, pel qual es regulen els habitatges desocupats i el procediment de cessió obligatòria per part d’aquests grans tenidors.

“Rebre el suport del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en la decisió del Govern d’expropiar aquells pisos buits en mans de fons voltors o de grans tenidros, essencialment entitats bancàries, significa un impuls molt important de la Llei d’Habitatge de Balears a la que Unides Podem va jugar un paper primordial”, ha assegurat Juan Pedro Yllanes Suárez, vicepresident del Govern

Demanaven la nul·litat del decret

Amb aquesta sentència, amb data del passat 19 de gener, la Sala avala l’actuació del Govern en relació amb l’expropiació o la cessió temporal d’ús dels habitatges desocupats de grans tenidors.

Són tendència