Connect with us

Vist a les xarxes

“És possible que Europa s’acosti al final de la pandèmia”

"És possible que Europa s'acosti al final de la pandèmia"

Segons el director de l’OMS a Europa, Hans Kluge, que també ha comentat que “quan l’onada d’òmicron es calmi, hi haurà uns mesos de tranquil·litat per la immunitat global

Si a principis d’any l’Organització Mundial de la Salut (OMS) assegurava que, devers el mes de març, l’òmicron ja hauria contagiat a més de la meitat de la població europea, en aquestes últimes hores ha fet un pronòstic una mica més esperançador sobre el final de la pandèmia a Europa.

El director de l’organització al continent, Hans Kluge, ha declarat aquest dilluns que l’arribada d’aquesta variant i l’explosió de contagis podria suposar que, després de la sisena onada, potser es podia donar per superada la pandèmia. Ho ha dit en una entrevista a l’agència France Presse.

També ha comentat que “quan aquesta onada d’òmicron es calmi, hi haurà unes setmanes i mesos de tranquil·litat gràcies a la immunitat global. Quan acabi aquest període de tranquil·litat, si torna la covid-19, no té per què fer-ho en forma de pandèmia”, ha comentat Kluge.

Així i tot, demana prudència als ciutadans davant la capacitat de mutació i adaptació del virus per tal de sobreviure.

Són tendència