Connect with us

Actualitat

Manacor substitueix la gespa ornamental dels espais públics per plantes autòctones

Manacor substitueix la gespa ornamental dels espais públics per plantes autòctones

La primera actuació s’està duent a terme a la rotonda de la plaça del Parc; la mesura suposarà un estalvi de 564 metres cúbics d’aigua anuals, segons l’àrea de Medi Ambient

L’Ajuntament de Manacor ha iniciat un pla per tal de substituir la gespa ornamental de determinats espais públics del municipi per altres espècies autòctones que permeten reduir el consum d’aigua.

“Es tracta d’una passa més cap a la sostenibilitat ambiental, amb l’aplicació de mesures correctives per aconseguir l’estalvi d’aigua aplicant principis de xerojardineria, és a dir: la planificació i adaptació dels jardins al clima mediterrani i un ús més racional de l’aigua”, ha assegurat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà.

La primera actuació en aquest sentit s’està executant a la rotonda de la plaça del Parc. El manteniment d’aquesta rotonda suposa un consum anual de 914 metres cúbics d’aigua, que es concentren els mesos d’estiu, que és quan hi ha més pressió hídrica. Gràcies a la retirada de la gespa ornamental i a la plantació d’espècies autòctones, estalviarem 564 metres cúbics d’aigua cada any, el que equival al consum anual d’aigua de 8,5 habitatges, segons el departament de Medi Ambient.

El 9% del consum d’aigua de les Illes Balears es destina a la jardineria, segons dades del Pla Hidrològic de les Illes Balears. Davant aquest elevat consum d’aigua i de recursos, la jardineria basada en superfícies de gespa està cada vegada més en desús en determinades latituds.

Després de la plaça del Parc, les properes zones de la ciutat on s’intervindrà seran la plaça del Batle Comes, al barri d’Es Serralt i a l’àrea de davant la platja de Cala Murada

Les tasques d’adequació de la rotonda de la plaça del Parc continuen en marxa i una vegada s’ha procedit a eliminar la gespa, la següent passa serà anivellar el terreny i preparar-lo per a la plantació d’espècies autòctones. Les properes zones de la ciutat on s’intervindrà seran la plaça del Batle Comes, al barri d’Es Serralt i a l’àrea de davant la platja de Cala Murada.

«L’objectiu no és eliminar tota la gespa del municipi, sinó només aquella que està situada en espais sense ús social i que només té una funció ornamental», ha remarcat Llodrà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com