Connect with us

Comunitat

Nova crida per recollir mostres d’ADN als familiars de les víctimes de Son Coletes

Troben restes de milicians del desembarcament de Bayo sepultats a Son Coletes

L’objectiu és recopilar la major informació possible que permetin la identificació dels últims cossos trobats

El Govern, a través de la Direcció General de Memòria Democràtica, ha fet una nova crida perquè els familiars de víctimes de la repressió franquista que puguin estar enterrats al cementiri de Son Coletes, a Manacor, participin en una nova recollida de mostres d’ADN per anar ampliant la recollida de mostres que es va iniciar l’any 2016 arran les primeres exhumacions a Porreres.

L’objectiu és recopilar la major informació possible sobre familiars de represaliats i represaliades a Son Coletes, una informació que pot resultar cabdal en el procés d’identificació de les víctimes que s’han localitzat fins al dia d’avui en les dues fases d’intervenció que s’han dut a terme al cementeri de Manacor dins el segon i tercer Pla de Fosses del Govern de les Illes Balears.

Cal recordar que durant la segona fase d’intervenció duta a terme a Son Coletes per un equip format per tècnics d’Aranzadi i ATICS entre els mesos d’octubre i desembre del 2021 s’han excavat set fosses i s’han exhumat les restes d’un mínim de 54 víctimes. Una xifra que podria augmentar amb l’estudi antropològic, que s’està duent a terme aquests dies en les mateixes instal·lacions del cementeri de Manacor. A aquest balanç se sumen els resultats de la primera intervenció duta a terme l’any 2020, en la qual es varen localitzar restes de fins a 25 víctimes, cinc de les quals s’han pogut identificar i retornar a les seves famílies.

Els familiars interessats es poden posar en contacte amb la Direcció General de Memòria Democràtica a través del correu electrònic memoria@dgmemoria.caib.es, o del telèfon 971 17 78 60, de dilluns a divendres, de 9 h a 13 hores.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència