Connect with us

Oci i Cultura

Presentat el llibre infantil “Les festes de Sant Honorat i Sant Antoni a Algaida, Pina i Randa”

Presentat el llibre infantil "Les festes de Sant Honorat i Sant Antoni a Algaida, Pina i Randa"

La publicació pretén difondre els actes tradicionals de les festes i que tots els infants s’hi sentin protagonistes

L’Ajuntament d’Algaida ha presentat el llibre infantil ‘Les festes de Sant Honorat i Sant Antoni a Algaida, Pina i Randa’ , obra editada pel Consistori amb la col·laboració del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida, Margalida Garcies, explica que la idea de publicar aquest llibre “sorgí en el marc de Municipi Educador, com experiència de col·laboració entre aquestes àrees de gestió i les entitats i associacions que participen en les festes. La idea principal que ens varen moure a crear aquest llibre és, sobretot, difondre els actes tradicionals de les festes i sobretot que tots els infants s’hi sentin protagonistes”.

Per tal de confeccionar el llibre, l’Ajuntament d’Algaida ha comptat amb la participació de set il·lustradores i un il·lustrador joves del municipi: Guillem Gelabert Vanrell, Maria Antònia Gomila Fullana, Paula Pont Figuerola, Maria Magdalena Puigserver Dantí, Pilar Salas Barceló, Llúcia Santa Cruz Ramis, Núria Sastre Llinàs i Maria Magdalena Trobat Coll.

Així mateix, els infants de l’Escoleta Municipal d’Infants Flor de Murta han dissenyat el nou logotip de la col·lecció Burot. A més, els alumnes del CEIP Pare Bartomeu Pou han creat les gloses que hi apareixen. També hi han col·laborat l’associació de la Banda de Música, la de Veïns COF-Pina, el col·lectiu Cossiers d’Algaida, la confraria del beat Ramon Llull de Randa, la comunitat de l’ermita de Sant Honorat. Finalment, la redacció dels textos i la coordinació de tot el projecte ha estat responsabilitat del servei de Cultura i de Joventut de l’Ajuntament d’Algaida.

És un llibre que descriu, pas per pas, els actes que tradicionalment tenen lloc per Sant Honorat i Sant Antoni als pobles d’Algaida, Pina i Randa. A part d’aquesta lectura, dirigida als infants, el llibre compta amb un Glossari on s’amplia la informació dels actes més representatius de les festes fent també especial atenció als Cossiers d’Algaida, a les cercaviles amb la banda de música i els capgrossos, i a en Pitxerel·lo i na Pitxerel·la, la parella de dimonis de Pina.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com