Connect with us

Actualitat

El PP critica “la falta de transparència i diàleg” del Consell en el trasllat de menors a un centre de Santanyí

El PP critica "la falta de transparència i diàleg" del Consell en el trasllat de menors a un centre de Santanyí

El portaveu del grup insular, Llorenç Galmés, manifesta que “volem tenir la certesa que els tràmits s’han fet de manera correcta i que l’immoble compleix amb la normativa per garantir la seva seguretat

El portaveu del grup insular PP al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha recriminat aquest dijous a la consellera d’Afers Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, “la falta de transparència i diàleg del Consell amb el trasllat de menors estrangers a un centre de Santanyí”.

Ha explicat que “no entenem com sempre han negat que el tancament del centre Norai de Son Roca es pogués dur a terme abans de l’1 de Març de 2022 i, de cop i volta, fa dos mesos el clausuren sense donar cap tipus d’explicacions”.

El popular ha assegurat que “volem tenir la certesa que els tràmits s’han fet de manera correcte i que l’immoble compleix amb la normativa per garantir la seva seguretat”.

De fet, el passat 3 de desembre, “vàrem registrar una bateria de preguntes per esclarir els fets i poder accedir a l’expedient, però s’ha acabat el termini i encara no ens han contestat”, ha afegit. Per això, “avui li hem tornat a insistir en el Ple”.

Per la seva banda, la consellera i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Sofia Alonso, ha manifestat que “Mallorca és líder en quant a persones menors en acollida”. Actualment més de 830 infants tenen una mesura de guarda o tutela, 466 es troben en acolliment familiar i 375 en residencial. L’any 2021 la institució va augmentar la prestació econòmica destinada a les famílies d’acollida en 100 euros més. Un increment que enguany s’ha consolidat, segons Alonso.

En la seva argumentació, la consellera d’Afers Socials ha dit que “la família és la base de la societat i de la necessitat d’oferir un entorn normalitzat als infants amb mesura de protecció que de manera temporal no poden viure amb la seva , l’IMAS ha desenvolupat diferents modalitats d’acolliment familiar. Així, s’han posat en marxa dos nous programes; un, per a menors estrangers no acompanyats i un altre, per a joves amb problemes conductuals”.

Una iniciativa que forma part del model d’atenció centrada en la persona que la institució aplica a tots els col·lectius amb qui fa feina i que dona resposta a necessitats específiques, en aquests casos, per garantir el bon desenvolupament integral de l’infant o l’adolescent.

Són tendència