Connect with us

Comunitat

La pandèmia dispara els ingressos hospitalaris de nins i joves per problemes de salut mental a Balears

La meitat dels trastorns de salut mental comencen al voltant dels 14 anys, però la majoria no es detecten ni es tracten

Les hospitalitzacions creixeren un 60% a les Illes durant l’any passat

Els ingressos hospitalaris de nins i joves per problemes de salut mental augmentaren un 60% a Balears durant l’any 2021.

Els ingressos en nins i joves a Balears comprenen edats que parteixen des dels 7 fins als 18 anys. La majoria correspon a casos neurobiològics –com per exemple, autisme– i en els adolescents destaquen les temptatives autolítiques juntament amb trastorns de conducta alimentària. Aquestes últimes han crescut un 20% el 2021.

L’onada de salut mental derivada de la pandèmia ha tingut repercussió en les consultes mèdiques de Balears. De fet, les Illes han registrat “xifres històriques” en augmentar un 16% el 2021. Quant a la depressió i ansietat, actualment hi ha 17.000 persones més a les Illes que estan prenent antidepressius de les quals hi havia el 2019 i 2020.

Quant al nombre de persones diagnosticades amb depressió a Balears, a hores d’ara hi ha 30.000 individus més que el 2019 o 2020. El 90% d’aquesta pujada ha recaigut sobre Atenció Primària, Pediatria i Salut Mental Comunitària.

Aquest dijous se celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència