Connect with us

Comunitat

La pandèmia dispara els ingressos hospitalaris de nins i joves per problemes de salut mental a Balears

La meitat dels trastorns de salut mental comencen al voltant dels 14 anys, però la majoria no es detecten ni es tracten

Les hospitalitzacions creixeren un 60% a les Illes durant l’any passat

Els ingressos hospitalaris de nins i joves per problemes de salut mental augmentaren un 60% a Balears durant l’any 2021.

Els ingressos en nins i joves a Balears comprenen edats que parteixen des dels 7 fins als 18 anys. La majoria correspon a casos neurobiològics –com per exemple, autisme– i en els adolescents destaquen les temptatives autolítiques juntament amb trastorns de conducta alimentària. Aquestes últimes han crescut un 20% el 2021.

L’onada de salut mental derivada de la pandèmia ha tingut repercussió en les consultes mèdiques de Balears. De fet, les Illes han registrat “xifres històriques” en augmentar un 16% el 2021. Quant a la depressió i ansietat, actualment hi ha 17.000 persones més a les Illes que estan prenent antidepressius de les quals hi havia el 2019 i 2020.

Quant al nombre de persones diagnosticades amb depressió a Balears, a hores d’ara hi ha 30.000 individus més que el 2019 o 2020. El 90% d’aquesta pujada ha recaigut sobre Atenció Primària, Pediatria i Salut Mental Comunitària.

Aquest dijous se celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió.

Són tendència