Connect with us

Comunitat

FAPA Mallorca demana test gratuïts per a estudiants que hagin resultat contagiats

Salut comença a utilitzar el test ràpid d'antígens de la Covid-19 en els centres d'atenció primària

També reclama que es recuperin les proves de detecció del coronavirus en els centres educatius

La Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes (FAPA) de Mallorca ha demanat el retorn de les proves de detecció del coronavirus en els centres educatius o el subministrament d’autotest gratuïts per als estudiants contagiats.

FAPA ha traslladat aquestes i altres peticions a la Conselleria d’Educació i Formació Professional en la Mesa de Diàleg Permanent celebrada aquesta setmana, segons han indicat en una nota de premsa.

També han sol·licitat que es publiqui informació “clara i unificada”, en relació amb els canvis en les quarantenes, a l’abast de tota la comunitat educativa i que s’expliquin les dades que justifiquin els canvis de protocol.

“La incertesa genera inquietud, tant entre les famílies com entre els docents i dificulta que l’alumnat pugui rebre una educació amb una mínima normalitat”, han apuntat.

En relació amb les proves diagnòstiques, FAPA Mallorca ha argumentat que després d’eliminar-se els test d’antígens o PCR a l’inici de les quarantenes o els tancaments d’aules “s’està condemnant a una doble quarantena, educativa i familiar, a molts alumnes que serien negatius o obligant famílies a comprar test a un preu elevat”.

En la mateixa línia, s’han interessat pels problemes de distribució dels filtres HEPA, “que haurien de permetre mantenir les finestres tancades i que haurien d’arribar en dues setmanes”.

D’altra banda, han considerat positiu que la Conselleria hagi augmentat a 90 el nombre de docents de l’equip de substitucions expresses per a cobrir les baixes covid, així com el compromís de continuar augmentant-lo en funció de les necessitats.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència