Connect with us

Actualitat

“Els 4 escorxadors existents a Mallorca són totalment deficitaris i és impossible que es puguin mantenir”

"Els 4 escorxadors existents a Mallorca són totalment deficitaris i és impossible que es puguin mantenir"

Segons el portaveu insular del PP, Llorenç Galmés, qui reclama al Consell una línia d’ajudes per a poder mantenir l’activitat d’aquests serveis

El portaveu del grup popular en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat pel conseller Pedro Rosselló i el regidor a l’Ajuntament de Manacor, Antoni Sureda, han comparegut davant els mitjans de comunicació, per a “reclamar al Consell una línia d’ajudes perquè els escorxadors de Mallorca puguin mantenir la seva activitat i no hagin de tancar, com és el cas del de Manacor”.

En aquest sentit, el Grup Popular en el Consell, presentarà una moció en el Ple d’aquest dijous per a “instar la presidenta insular Catalina Cladera a destinar una partida econòmica per a garantir la subsistència de les explotacions ramaderes de l’illa i donar continuïtat als escorxadors”.

Actualment, hi ha 4 escorxadors a l’illa; un a Inca, un altre a Manacor, Felanitx i Palma. Galmés ha assegurat que “són totalment deficitaris i és impossible que amb l’activitat que tenen es puguin mantenir econòmicament, per això demanem al Consell que s’impliqui i faci un esforç per a mantenir-los oberts”.

A més, el popular ha afegit que “sense escorxadors a Mallorca, no hi hauria ramaderia, agricultura, ni carn local i importar el producte de la península seria inviable econòmicament pels costos derivats de la insularitat”.

D’altra banda, el portaveu ha aprofitat per a expressar “tot el seu suport i solidaritat al sector ramader de les illes i de l’Estat” després de les polèmiques declaracions del ministre Alberto Garzón criticant la qualitat de la carn.

Són tendència