Connect with us

Vist a les xarxes

Sánchez diu que fixarà un preu màxim als tests d’antígens

Sánchez diu que fixarà un preu màxim als tests d'antígens

El president del govern espanyol també ha fet públic aquest dilluns que comprarà les primeres pastilles contra la covid

El govern espanyol regularà el preu dels tests d’antígens, segons ha anunciat aquest dilluns el president, Pedro Sánchez. “El debat que teníem abans i durant el Nadal ha estat sobretot l’oferta d’aquests testos, perquè hi havia un coll de botella i una demanda exponencial. Ara que el tema s’ha resolt, ens posarem amb el control del preu dels tests”, ha assegurat Sánchez en una entrevista a la Cadena Ser.

Sánchez ha defensat que siguin les farmàcies les que comercialitzin aquestes proves, però no ha donat més detalls de com pensa regular-ne el preu màxim.

D’altra banda, el govern espanyol comprarà 344.000 dosis de l’antiviral de Pfizer contra el coronavirus aquest mateix mes de gener, segons ha avançat Sánchez. El president també ha destacat que es tracta d’un medicament que “redueix un 88% la possibilitat d’hospitalització”. Es tracta del Paxlovid, un fàrmac per via oral avalat al desembre per l’Agència Europea de Medicaments i que disminueix el risc de tenir els efectes més greus de la malaltia.

Són tendència