Connect with us

Comunitat

Els “grans posseïdors” d’habitatges de Balears estaràn obligats a cedir-los

Si acumulen més de dos anys buits

El Govern obligarà per llei als “grans posseïdors” d’habitatges -societats i empreses, no particulars- a cedir-los si duen dos anys buits per tal de fer front a una “necessitat objectiva de dificultat” d’accés a la mateixa, ha informat aquest divendres el conseller del Territori, Energia i Mobilitat. El Consell de Govern ha aprovat el projecte de la primera Llei de l’Habitatge de Balears amb l’objectiu de facilitar l’accés dels ciutadans a l’habitatge, a més de garantir la seva permanència en la mateixa. La llei considera que els “grans posseïdors” són les persones físiques i jurídiques que, directament o indirectament a través de societats, participen de manera activa en el mercat i tenen deu habitatges o més en propietat, lloguer o usdefruit.

 La llei preveu un cos d’inspecció, tant per detectar habitatges buits com a usos irregulars dels habitatges de protecció oficial i altres infraccions.

Les entitats afectades rebran una compensació econòmica adequada, segons estableix aquesta futura llei, que fixa l’obligació dels “grans posseïdors” d’inscriure els habitatges buits en el Registre d’habitatges desocupats

El conseller ha subratllat que el Consell Consultiu de Balears ha avalat una de les principals mesures que inclou la llei: la cessió temporal obligatòria per part dels “grans posseïdors”. Les entitats afectades rebran una compensació econòmica adequada, segons estableix aquesta futura llei, que fixa l’obligació dels “grans posseïdors” d’inscriure els habitatges buits en el Registre d’habitatges desocupats, baix l’advertència de sanció en cas que no ho compleixin. No fer-ho tindrà la qualificació de sanció greu, amb multes de 3.000 fins a 30.000 euros. La llei “protegirà” als ciutadans perquè puguin accedir o continuar en el seu habitatge en condicions de “dignitat”, amb els subministraments bàsics.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència