Connect with us

Oci i Cultura

El Bloc per Felanitx demana que el Castell de Santueri sigui expropiat

El Bloc per Felanitx demana que el Castell de Santueri sigui expropiat

Recorden que la fortificació està declarada Bé d’Interès Cultural i “sofreix un important procés de degradació”

El Bloc de Felanitx vol que el castell de Santueri, considerat un dels tres castells roquers de Mallorca i catalogat com a BIC (Bé d’Interès Cultural) des de 1993 pel Consell de Mallorca pels seus valors històrics, patrimonials i paisatgístics, sigui expropiat.

En la seva exposició de motius, el Bloc recorda que “la legislatura 2007-2001, el Pacte de Progrés al Consell de Mallorca va demanar a la propietat que aquest important element patrimonial havia de romandre obert al públic i garantir-ne la conservació. Tot i que la propietat va dur a terme una sèrie d’actuacions de conservació, de dubtós rigor patrimonial, des del 2019 el castell ha estat tancat de nou al públic i no s’hi ha tornat a fer cap tasca de conservació o millora en la instal·lació”.  Per aquesta raó, des del Bloc denuncien que “aquesta deixadesa provoca la constant degradació del castell així com del seu entorn”.

També argumenten que “la propietat ha tingut tant les oportunitats com el temps suficient per a dur a terme un pla de conservació, però Santueri de cada vegada està més degradat”.

Considerat un dels tres castells roquers de Mallorca i catalogat com a BIC pels seus valors històrics, patrimonials i paisatgístics

Per aquest motiu, el Bloc per Felanitx ha fet públic que presentarà una moció al proper ple de l’Ajuntament de Felanitx perquè “s’insti al Consell de Mallorca a expropiar el castell de Santueri“.

També recorden que “és un bé patrimonial d’interès cultural que pertany a tots els felanitxers i felanitxeres, així com a tots els habitants de Mallorca, i que ara com ara ningú el pot gaudir. Aquesta expropiació convertiria el castell en un bé públic, donaria visibilitat a una part amb molt de potencial per al municipi i esdevindria un motiu més per visitar Felanitx”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència