Connect with us

Comunitat

El pròxim dia 10: El curs es reprendrà amb presencialitat total

Els protocols educatius s’estan adaptant per facilitar la convivència amb les noves variants i s’incorporen més recursos humans, segons el Govern

El curs escolar es reprendrà el 10 de gener amb presencialitat total. Així ho han explicat aquest dimarts la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, després de participar en la reunió del Consell Interterritorial de Salut per tal d’establir les condicions de la tornada a l’escola el proper 10 de gener, després del període de vacances de Nadal. A la reunió també ha assistit el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company.

La consellera Gómez ha reiterat la feina excel·lent que han fet els centres educatius durant la pandèmia i ha explicat que avui es fa una passa més per incrementar la seguretat de la comunitat educativa ja que a les 15.00 hores s’obre el sistema BITCita per tal que puguin demanar hora per vacunar-se els infants de 5 a 8 anys (els de 9 a 11 ja podien) i perquè puguin rebre la dosi de reforç els majors de 18 anys vacunats amb doble pauta d’AstraZeneca, entre els quals hi ha un nombre important de docents.

En aquest sentit, Gómez ha recordat a les famílies el benefici individual i col·lectiu que implica posar-se la vacuna i ha animat a la comunitat educativa a aprofitar aquest recurs gratuït i universal que ofereix la sanitat pública i que ha demostrat ser segur, eficaç i eficient.

Per part seva, el conseller March ha explicat que les característiques de les noves variants fan necessari revisar i adaptar els protocols que s’apliquen en els centres educatius per poder continuar amb el bon funcionament que han demostrat fins ara durant la pandèmia.

Mesures addicionals i més recursos humans per garantir la tornada a les escoles

La tornada a l’escola es manté, tal com estava prevista, el 10 de gener, i amb presencialitat completa en tots els nivells educatius. A més, el dispositiu de substitucions exprés per COVID a infantil i primària es reforçarà amb 30 docents, amb la qual cosa ja seran 60 els docents que l’integren.

Per garantir la presencialitat completa, a més de mantenir les mesures de prevenció vigents durant aquest curs, s’han adoptat mesures noves que es detallen a continuació:

  • A partir de 3r d’ESO en els nivells d’alerta sanitària 3 i 4 s’incrementarà la distància a les aules, quan sigui possible, a 1,5 metres, i es descarta en tot cas la semipresencialitat.
  • S’ha actualitzat la relació de símptomes compatibles amb la COVID-19 en funció de les noves variants: fatiga, irritació de gargamella, mal de cap, molèsties musculars, secreció nasal, esternuts, lumbàlgia, suors nocturnes, nàusees, pèrdua de cabell, conjuntivitis, tos, febre i lleugera pèrdua de l’olfacte i del gust.
  • Es demana a les famílies que es comprometin a no dur els infants a escola amb els símptomes compatibles amb la COVID-19.
  • Es recomana la presa de temperatura a l’entrada de qualsevol persona en els centres educatius, sense que pugui superar els 37,5 °C, i no convocar reunions presencials sempre que sigui possible.
  • Es prohibeix la realització d’activitats extraescolars amb pernoctació durant el segon trimestre, excepte les incloses en el programa Erasmus+.
  • Es recomana la mascareta FFP2 o KN95 per al professorat tutor d’infantil, educació especial, especialistes i ATE.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com