Connect with us

Actualitat

Manacor, Felanitx i Campos es disposen a viure la nit de Cap d’Any amb unes altes taxes de contagis

Manacor, Felanitx i Campos es disposen a viure el Cap d'Any amb unes altes taxes de contagis

Si bé la capital del Llevant, amb 238 casos, presenta una IA7 notablement inferior als dos municipis del Migjorn

A tan sols unes hores de què ens disposem a celebrar la Nit de Cap d’Any, la major part dels territoris de l’Estat han anat notificant aquest dijous xifres de contagis mai abans vistes al llarg del dia. Encara que les UCI i els ingressos hospitalaris estan lluny d’altres onades de la covid-19. En el cas concret de Balears, cal recordar que el departament de Salut ha comunicat avui que en les últimes 24 hores s’han diagnosticat 2.000 nous contagis i que la taxa de positivitat d’aquests dies és la més alta de tota la pandèmia en el conjunt de les Illes.

A escala municipal, són a tenir en compte les xifres de contagis d’aquesta última setmana en el municipi de Manacor (238) amb una IA7 notablement inferior a fa dues setmanes que va arribar a situar-se per sobre dels 1.250. Ara mateix és de 534,5.

Poc encoratjadores són també les xifres que presenten aquests últims dies dos municipis del Migjorn: Felanitx i Campos, amb 121 i 142 casos diagnosticats l’última setmana i amb una IA7 molt per damunt de Manacor.

Felanitx, amb dades corresponents al passat 28 de desembre, ha aconseguit rebaixar el percentatge fins als 664,8, tenint en compte que fa dues setmanes havia arribat a situar-se en els 1.065,8 per cada 100.000 habitants. En el cas de Campos, les xifres són una mica pitjors, amb una IA7 de 1.251,5 i fa 14 dies va arribar a registrar unes de les pitjors xifres percentuals dels municipis de Mallorca amb 2.020,7.

La majoria dels municipis han decidit suspendre qualsevol tipus de celebració per a acomiadar aquest desastrós 2021, en el moment en què es posa en dubte la celebració de les tradicionals Cavalcades dels Reis. Calvià, aquest mateix dijous, ha estat l’últim municipi que ha anunciat la suspensió de la festa per excel·lència dels nins i nines.

La majoria dels municipis han decidit suspendre qualsevol tipus de celebració per a acomiadar aquest desastrós 2021, en el moment en què es posa en dubte la celebració de les tradicionals Cavalcades dels Reis

Són tendència