Connect with us

Actualitat

“Els hospitals d’Inca i Manacor són, ara mateix, els que viuen la situació més delicada”

"Els hospitals d'Inca i Manacor ara mateix són els que viuen la situació més delicada"

Així ho ha assegurat el subdirector d’Atenció Hospitalària i Salut Mental, Francesc Albertí, en declaracions a IB3 Ràdio

Salut dóna per fet que s’acosten setmanes molt complicades pel que fa als hospitals de les illes. El motiu: la ‘ressaca’ sanitària relacionada amb la Covid que deixaran les trobades socials amb motiu de les celebracions de Cap d’Any. S’espera un increment notable de nous contagis en comparació a la situació, ja de per si complicada, viscuda en aquestes últimes setmanes que s’ha traduït amb augment important de nous ingressos hospitalaris.

Les últimes dades facilitades per l’Hospital de Manacor, corresponents a aquest passat dimecres, 29 de desembre, confirmaven 36 hospitalitzacions, 6 d’elles en la unitat de crítics.

Segons les dades facilitades aquest dijous pel subdirector d’Atenció Hospitalària i Salut Mental, Francesc Albertí, a IB3 Ràdio, la variant Òmicron, que és la majoritària ara mateix a l’arxipèlag, no ha causat, de moment, cap dels 61 ingressos que hi ha a les Unitats de cures intensives.

Les últimes dades facilitades per l’Hospital de Manacor, corresponents a aquest passat dimecres, 29 de desembre, confirmaven 36 hospitalitzacions, 6 d’elles en la unitat de crítics

A planta, en xifres generals, hi ha 243 pacients amb coronavirus i aquesta nova soca representa una minoria d’aquests malalts.

Segons Albertí, “la situació està tensada, però no té res a veure amb onades anteriors on hi havia més pressió als hospitals, tot i haver-hi menys casos actius”. També ha destacat que “la setmana passada l’hospital de Menorca era el qui presentava les pitjors xifres d’ingressos, però aquests dies la situació més delicada es dóna a Mallorca, sobretot als hospitals d’Inca i Manacor, per raons de capacitat assistencial”.

La variant Òmicron, que és la majoritària ara mateix a l’arxipèlag, no ha causat, de moment, cap dels 61 ingressos que hi ha a les Unitats de cures intensives, segons Albertí

De moment, el que ha pogut avançar Albertí és que “ja sabem que la nova soca és molt contagiosa, però hem de veure l’impacte que l’Òmicron tendrà als hospitals. Ara com ara podem dir que a les Unitats de cures intensives no tenim malalts amb Òmicron encara. D’entrada és una bon senyal, però no vol dir que aquesta situació canviï les pròximes setmanes”.

Són tendència