Connect with us

Actualitat

Manacor reubica la pedra Stolpersteine dedicada al batle ‘Garanya’

Manacor reubica la pedra Stolpersteine dedicada al batle ‘Garanya’

S’ha instal·lat davant el portal de La Sala, amb motiu del 85è aniversari del seu assassinat

L’Ajuntament de Manacor ha decidit reubicar la pedra Stolpersteine dedicada al batle Antoni Amer Llodrà ‘Garanya‘ i ha decidit situar-la davant el portal de La Sala, amb motiu del 85è aniversari del seu assassinat a mans dels falangistes dia 29 de desembre de 1936.

El batle Amer ‘Garanya‘ té una pedra Stolpersteine a Manacor des del desembre de 2018, quan l’artista alemany Gunter Deming l’instal·là davant la que va ser la casa del batle republicà, al número 8 del carrer de Joan Lliteres. Les pedres de la memòria són uns petits monuments de pedra que inicialment es dedicaren a la memòria de les víctimes del nazisme i que a Mallorca s’instal·len per recordar de les víctimes del franquisme, a instàncies del Consell de Mallorca i la Secretaria Autonòmica de Sectors Productius i Memòria Democràtica.

“Amb l’objectiu de dignificar la figura del batle ‘Garanya‘, hem decidit reubicar la pedra de la Memòria que l’honora i el recorda i col·locar-la just davant l’Ajuntament on ell serví el poble”, ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver, abans de dipositar un clavell vermell damunt la pedra en un gest de reconeixement i de memòria.

Són tendència