Connect with us

Actualitat

La FAPA i el col.ectiu Vianants Mallorca s’interessen pel model de mobilitat sostenible de Manacor

La FAPA i el col.ectiu Vianants Mallorca s'interessen pel model de mobilitat sostenible de Manacor

El batle, Miquel Oliver, i el regidor de Mobilitat, Sebastià Llodrà , els han explicat algunes de les accions impulsades aquest mandat

El batle de Manacor, Miquel Oliver, acompanyat dels delegats de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, i del d’Educació i Cultura, Mateu Marcé, han rebut aquest dilluns els representants de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA) i de Vianants Mallorca. Les dues entitats esteien interessades en conèixer el model de mobilitat sostenible que impulsa l’Ajuntament a través de mesures com la implantació de la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR) des de fa nou mesos al centre de la ciutat.

A la trobada hi han assistit el director de FAPA Mallorca, Miquel Àngel Guerrero, Maria Antònia Duran, representant de l’APIMA de l’IES Manacor, i Alejandra Araya i Pere Brunet, membres de Vianants Mallorca.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha explicat als representants de les dues entitats algunes de les accions impulsades aquest mandat, com ara la peatonització de la plaça de Son Macià o la implantació de la ZPR, i el tancament al trànsit de carrers i espais propers als centres educatius amb l’objectiu de pacificar-ne les entrades i sortides. L’equip de govern ha recollit les propostes que els han fet arribar les dues entitats, encaminades a canviar hàbits en favor d’una mobilitat més centrada en els vianants i la sostenibilitat. Així mateix, se’ls ha traslladat que una vegada l’Ajuntament de Manacor tengui els resultats de l’enquesta sobre mobilitat en què han participat tots els centres escolars del municipi, aquests es compartiran amb la FAPA i amb totes les Apimas del municipi. En aquest sentit, també s’ha obert la porta a compartir espais de sensibilització i formació per als infants i joves del municipi.

La trobada ha conclòs amb una visita a l’exposició dedicada a la mobilitat sostenible elaborada pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor i que està instal·lada al Claustre de Sant Vicenç Ferrer.

Són tendència