Connect with us

Comunitat

El Govern decideix exigir el certificat covid en la restauració, festes i gimnasos, entre altres activitats

Molts bars i restaurants de l'interior de Mallorca decideixen tancar les seves portes tot el Nadal

Mallorca torna a situar-se al nivell 3 d’alerta sanitària

El Consell de Govern ha aprovat incloure noves mesures temporals i excepcionals en el nou Pla de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació enfront de la COVID-19, aprovat el passat 25 d’octubre de 2021 i que estableix diverses mesures en funció del nivell d’alerta sanitària de cada illa. A més, avui també s’han actualitzat els nivells d’alerta sanitària, sobre la base de la situació epidemiològica i hospitalària. A partir d’avui, Mallorca i Eivissa passen al nivell 3 (fins ara, Mallorca era al 2 i Eivissa a l’1), i s’igualen amb Menorca, que manté aquest nivell, mentre que Formentera puja al nivell 2 (fins avui, es trobava en el nivell 1).

El canvi de nivells entrarà aquest mateix divendres en vigor, una vegada es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. A partir d’aquest moment s’aplicaran les mesures que fins ara estaven ratificades per a cada nivell. Els nous àmbits aprovats avui per als territoris en nivell 3 (entre els quals, demanar el certificat covid a establiments de restauració de menys de 50 persones o a tots els establiments culturals, independentment de si es consumeix o no), així com els que afecten les festes populars, han de ser ratificats pel Tribunal Superior de Justícia i entraran en vigor una vegada tenguin l’autorització judicial.

En el moment actual, segons l’avaluació elaborada pel Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses, les Illes Balears es troben davant una situació de clar augment de la transmissió de la COVID-19, amb incidències actualment situades en el nivell de risc molt elevat.

Són tendència