Connect with us

Vist a les xarxes

La mascareta tornarà a ser obligatòria en exteriors

La mascareta tornarà a ser obligatòria en exteriors

Així ho ha fet saber Pedro Sánchez als principals mandataris autonòmics a la conferència celebrada aquest dimecres en format telemàtic al Senat

En el conjunt de l’Estat, la mascareta tornarà a ser obligatòria en exteriors. Així ho ha fet saber Pedro Sánchez als principals mandataris autonòmics a la conferència celebrada aquest dimecres en format telemàtic al Senat.

Aquesta mesura arriba com a contenció de l’escalada de casos de contagi que s’estan produint aquestes últimes setmanes en bona part dels territoris. Així ho ha comunicat el president espanyol als seus homònims autonòmics. Ha estat, de fet, la primera mesura que ha traslladat.

Una altra de les mesures anunciades és el reforç del sistema de vacunació amb les forces armades. També s’ha posat una sèrie d’objectius concrets per tal de millorar les dades actuals.

Sánchez proposa que el 80% de la població entre 60 i 69 anys estigui vacunada abans de final d’any. També que a la franja d’entre 50 i 59 anys s’arribi al mateix percentatge a la setmana del 24 de gener i que la franja entre els 40 i els 49 ho faci a principis de març.

A més a més, a la franja d’entre 5 i 11 anys es vol arribar al 70% d’infants amb segona dosi pediàtrica de cara a la setmana del 19 d’abril.

El govern espanyol vol reforçar el personal sanitari amb la contractació de personal jubilat i prejubilat i, fins i tot, amb la contractació de professionals amb títol d’especialista obtingut en estats no membres de la Unió Europea

Una altra de les mesures que ha dictat Pedro Sánchez és la de reforçar el personal sanitari amb la contractació de personal jubilat i prejubilat i, fins i tot, amb la contractació de professionals amb títol d’especialista obtingut en estats no membres de la Unió Europea.

També, davant la manca de tests covid , Sánchez ha informat que s’emetran autoritzacions temporals perquè les farmàcies puguin vendre aquells tests anomenats d’ús professional. També ha recordat que, a partir de l’1 de febrer, el certificat covid tindrà una caducitat de nou mesos.

Són tendència