Connect with us

Actualitat

Manacor rep el regal anticipat de Reis amb l’aprovació definitiva del PGOU

Manacor rep el regal anticipat de Reis amb l'aprovació definitiva del PGOU

El pacte de govern municipal celebra la decisió adoptada aquest dimecres per la Comissió Insular d’Urbanisme i la qualifica de “fita històrica

“Manacor té Pla General”, amb aquestes paraules iniciava la compareixença de premsa, convocada de manera urgent aquest dimecres, el batle Miquel Oliver, on han estat presents la representant socialista, Núria Hinojosa i el regidor d’Unides Podem, Carles Grimalt, per a anunciar públicament l’acord adoptat avui mateix per la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme, després dels dos primers intents fallits.

Oliver ha ressaltat que arribar a aquest punt “ha costat molt”, al mateix temps que ha agraït la implicació de moltes persones perquè la seva aprovació fos un fet real, especialment la dedicació dels tècnics municipals, Cati Rigo i Joan Antoni Salom, també presents a la sala de premsa. El batle ha qualificat la notícia de “fet històric” per al futur del municipi, sense oblidar que l’assumpte acumula 40 anys de demora. A partir d’ara, una vegada aprovat definitivament, “el més important és centrar-nos en aprofitar al màxim els avantatges que ens ofereix”, al mateix temps que resumia que la redacció del mateix ha suposat “un bany de realitat, permetrà la creació de nous serveis públics i comporta responsabilitat mediambiental”.

Núria Hinojosa ha ressaltat que el PGOU “facilitarà la incorporació d’infraestructures i equipaments necessaris per al municipi, com és el cas de nous centres educatius, un centre de salut 24 hores, nous jutjats, etc.).

“A Manacor li ha tocat la Loteria”

Per part seva, la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa, manifestava la seva satisfacció per culminar un compromís polític que acumulava fins a quatre intents d’aprovació frustrats (1996, 1994, 2007 i 2016) i que facilitarà la incorporació d’infraestructures i equipaments necessaris per al municipi, com és el cas de nous centres educatius, un centre de salut 24 hores, nous jutjats, etc.).

Hinojosa ha relacionat el fet que hagin coincidit el sorteig de Nadal i l’aprovació definitiva del Pla General, dient que “a Manacor li ha tocat la Loteria”, destacant també la intervenció dels tècnics, però també “dels representants polítics”. Reconeixia que “és difícil poder aprovar un PG en una sola legislatura, ja que la seva tramitació és molt complexa” i ha ressaltat que la normativa aprovada “molt probablement no acontenta a tots, però el més important és que permetrà atendre l’interès general dels ciutadans”, ha volgut subratllar.

En la seva intervenció, Hinojosa també ha subratllat que la nova normativa urbanística facilitarà la creació de més zones verdes a la ciutat, com és el cas de les projectades en la barriada de Fartàritx i a Via Majorica.

Són tendència