Connect with us

Societat

El mòdul d’FP de jardineria de l’IES Felanitx treballa amb material d’ecodisseny d’Ecoembes

El mòdul d'FP de jardineria de l'IES Felanitx treballa amb material d'ecodisseny d'Ecoembes

L’entitat deixarà d’emprar plàstic en els seus treballs

Gràcies a una gestió de l’Ajuntament de Felanitx amb Ecoembes, el mòdul d’FP de jardineria de l’IES Felanitx deixarà de fer ús de plàstic en les seves sembres. Es tracta d’una prova pilot que ha permès que Ecoembes hagi facilitat més de dos mil cossiols ecològics de 8 cm biodegradables i 1000 safates de planter de les mateixes característiques.

El delegat de Balears d’Ecoembes, Antoni Marc ha manifestat que aquesta acció “és una iniciativa pionera a un centre educatiu. La intenció és veure la viabilitat dels materials amb l’objectiu d’anar substituint el plàstic d’un sol ús per material compostable. Contents que l’Ajuntament de Felanitx ens fes arribar aquesta proposta, per nosaltres com entitat tot el que sigui reduir en plàstic sempre és una bona iniciativa”.

La regidora de Medi Ambient, Catalina Soler, ha explicat que arran d’una visita que férem a les instal·lacions de l’IES Felanitx vàrem veure que encara empraven plàstic en les seves pràctiques. Com Ajuntament hem fet de mediadors amb l’empresa per intentar reduir al màxim la utilització de plàstic».

Per la seva banda, el batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha manifestat que les línies de treball de les institucions és cercar material amb manco impacte ambiental i si podem contribuir que així sigui, perfecte».

Des d’Ecoembes s’ha proveït de material per cinc cursos educatius. La intenció, segons ha indicat l’entitat, és col·laborar sempre que ho demanin, ja que és un projecte innovador. L’objectiu és que els envasos siguin el més sostenible possible en tots els sentits. A la visita ha assistit l’equip directiu de l’IES Felanitx amb els docents de l’FP de jardineria acompanyats també de la regidora d’educació de l’Ajuntament de Felanitx, Marta Cano.

Són tendència