Connect with us

Actualitat

Manacor és el tercer municipi de Mallorca i Balears en nombre de comerços

Manacor és el tercer municipi de Mallorca i Balears en nombre de comerços

Amb el 4,48% i 5,63%, respectivament

Manacor és el tercer municipi de Mallorca i del conjunt de l’arxipèlag en nombre de comerços, amb el 4,48% i 5,63%, respectivament, només per darrere de Palma i Marratxí. La capital representa el 46,69% de comerços en el conjunt d’illes i el 58,65% de comerços en l’àmbit insular.

Així es desprèn en un sondeig dut a terme entre l’1 d’octubre i de 10 de novembre per l’Observatori
del Comerç de Balears per a conèixer el nivell de confiança empresarial entre més de 600 comerciants.

Pel que respecta a l’opinió oferta sobre la situació econòmica dels comerços de Mallorca al llarg d’aquest 2021 que finalitza, respecte a l’exercici econòmic anterior, resulta que, majoritàriament un 79% consideren que la situació o bé s’ha mantingut en situacions similars (24%) o fins i tot ha millorat en un percentatge ampli del 55% dels enquestats. La resta del percentatge (21%) considera que enguany ha estat fins i tot pitjor que el 2020.

Un 21% dels comerciants consultats, en xifres globals, considera que enguany ha estat fins i tot pitjor que el 2020

El predominant en la comparativa de les rebaixes del 2021 respecte al 2020 és que s’han mantingut igual, un 40% així ho opinen. La resta està molt dividit en què han estat millors, 30%, o han empitjorat, 30%.

Aquest sondeig també ofereix estadístiques sobre la valoració dels comerciants a les ajudes que han ofert els diferents ajuntaments arran de la crisi provocada per la Covid-19. El valor se situa al mig i amb un ascens lleuger a bones.

El 60% dels enquestats ha confirmat que sí ha rebut algun tipus d’ajuda enfront del 40% que diu que no han rebut cap mena d’ajuda. Es reafirmen en què la sol·licitud de les ajudes és molt complexa, laboriosa, es cobren tard i són deficitàries. Alguns sectors diuen que han estat exclosos, per exemple els fotògrafs.

Un 74% dels comerços enquestats considera que el seu negoci depèn directament del turisme (5-10). Dins del percentatge total un 45% depèn de manera essencial del turisme, un 26% no depèn de manera fonamental i la resta un 19% considera que el seu negoci no depèn a penes de l’arribada de visitants.

Manacor, amb el 10%, és el segon municipi, després de Palma, amb el major nombre de comerciants consultats.

Són tendència