Connect with us

Societat

Manacor impulsa la campanya ‘Menja sa, d’aquí’ per fomentar el consum de productes locals i de temporada

Manacor impulsa la campanya 'Menja sa, d'aquí' per fomentar el consum de productes locals i de temporada

Des d’aquest dilluns, totes les persones que vagin a la plaça de les Verdures podran trobar-hi tres estructures que mostren el calendari natural de les fruites i verdures de cada estació

‘Menja sa, d’aquí’ és la nova campanya que ha impulsat el departament d’Agricultura i Mercats de l’Ajuntament de Manacor per fomentar el consum de productes locals i de temporada. “Es tracta d’una campanya que reuneix diferents ingredients i que es poden resumir en tornar als hàbits i a la saviesa que coneixia els ritmes del camp i adaptava la dieta i el rebost a aquells productes que fora vila els donava a cada moment de l’any”, ha explicat la delegada d’Agricultura i Mercats, Cristina Capó. En definitiva, una aposta per la salut, per la sostenibilitat, el quilòmetre zero, els productors locals i més avantatges per a la butxaca, segons ha informat el mateix Consistori.

Des d’aquest dilluns, totes les persones que vagin a la plaça de les Verdures de Manacor podran trobar-hi tres estructures que mostren el calendari natural de les fruites i verdures de cada estació. L’Ajuntament també hi ha col·locat pòsters de les diferents fruites i verdures amb una explicació dels seus beneficis nutricionals i que s’aniran canviant en funció del moment de l’any. Es tracta d’una manera de tenir a la vista els productes de temporada i els beneficis que ens aporten quan els consumim.

També,  a partir d’aquest dimarts, totes aquelles persones que vagin a comprar a la plaça també seran obsequiades amb un imant que il·lustra quines fruites i verdures podem trobar a l’hivern, i la resta s’anirà obsequiant a mesura que arribi cada estació. Amb aquesta iniciativa, s’ajuda aquelles persones que ja no tenen el coneixement que tenien les generacions anteriors de quins són els productes de temporada. 

“Posam així el nostre granet d’arena per tornar a uns hàbits de consum més saludables i més compromesos amb els productors locals, evitant absurds com comprar una taronja de Xile el mes d’agost, per exemple, amb tot el que aquest moviment planetari comporta a efectes ambientals”, ha assegurat Capó.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència