Connect with us

Actualitat

Confiscats 123 animals domèstics a un veïnat de Sant Joan, acusat d’un delicte de maltractament animal

Confiscats 123 animals domèstics a un veïnat de Sant Joan, acusat d'un delicte de maltractament animal

Van ser localitzats en una finca del municipi, desatesos i sense rebre les cures bàsiques

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil ha intervingut una gran quantitat d’animals domèstics a un veïnat de Sant Joan, que des de feia mesos estava sent investigat com a presumpte autor d’un delicte de maltractament animal.

A finals del passat mes de novembre es rebia una denúncia en dependències de la Guàrdia Civil, on es denunciava que un veïnat d’aquesta localitat posseïa, en una finca situada als afores del nucli urbà, una gran quantitat d’animals com a cans i cabres domèstiques, els quals es trobaven desatesos sense rebre les cures bàsiques necessàries.

Després de la denúncia es va iniciar una recerca per part del SEPRONA, en col·laboració amb la Policia Local de la mateixa localitat, que va permetre comprovar la situació d’aquests animals, confirmant-se el fet que no disposaven de les mínimes condicions exigides de benestar animal i condicions higièniques i sanitàries.

Dies després, un grup d’agents encarregats del cas es van traslladar al lloc i amb la col·laboració de dues veterinàries de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, així com de diversos tècnics del CEPAD (Centre de Protecció d’Animals Domèstics dependent de la Fundació Natura Parc), van procedir a intervenir tots els animals que posseïa l’home, el qual els va lliurar voluntàriament col·laborant en tot moment.

Per això, el propietari de la finca on es trobaven els animals, va ser investigat per la Guàrdia Civil per un delicte contra la protecció dels animals que viuen en l’entorn humà, al qual a causa de l’estat de salut que presentava, va haver de ser assistit en el lloc per personal mèdic i traslladat posteriorment a l’hospital.

En total van ser intervinguts 61 cans, 37 coloms, 1 gallina i 24 cabres domèstiques. La totalitat d’animals confiscats van ser traslladats al centre del CEPAD per a la seva deguda cura i custòdia.

Són tendència